Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cristiano Ronaldo rekorunu geliştirmeye devam ediyor

Futbol tarihinin en büyük efsanelerinden Cristiano Ronaldo, Bosna Hersek deplasmanında attığı 2 golle, milli takım kariyerindeki gol sayısını 127’ye yükseltti. 

Cristiano Ronaldo durdurak bilmiyor

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri’nde heyecan devam ediyor. J Grubu’nda Portekiz, deplasmanda Bosna Hersek ile kozlarını paylaştı. Grupta ilk 7 maçını kazanarak Almanya biletini cebine koyan Portekiz, 9 puanla grupta 4. sırada bulunan Bosna Hersek karşısında zorlanmadı.

Roberto Martinez’in çalıştırdığı Portekiz, rakibini Cristiano Ronaldo (2), Bruno Fernandes, Joao Cancelo ve Joao Felix’in golleriyle 5-0 mağlup ederek adeta gövde gösterisi yaptı. Puanını 24’e çıkaran Portekiz, oynadığı 8 maçta rakip filelere toplam 32 gol attı. Portekiz, 7 maçta ise kalesini gole kapamayı başardı. 

Futbol tarihinin en golcü ismi Cristiano Ronaldo, rekorlarını geliştirmeye devam ediyor. EUR0 2024 Elemeleri’nde çıktığı 7 maçta fileleri 9 kez sarsan Ronaldo, 2023 yılında kulüp ve milli takımda toplam 40 kez gol sevinci yaşadı. Portekizli yıldız aynı zamanda üç farklı on yılda da 100+ gole ulaşmayı başardı.

2000’ler: 206 gol

2010’lar: 550 gol

2020’ler: 102 gol

38 yaşındaki Cristiano Ronaldo:

◉ Portekiz Milli Takım tarihinin en golcüsü. 

◉ Real Madrid tarihinin en golcüsü. 

◉ Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcüsü. 

◉ Avrupa Şampiyonası tarihinin en golcüsü. 

◉ Milli takımlar tarihinin en golcüsü. 

◉ Dünya Kupası + Avrupa Şampiyonası elemeleri tarihinin en golcüsü. 

◉ Futbol tarihinin en golcüsü. 

⚽ 1190 maç

⚽ 859 gol

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.