Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Bu şehrin rantını bu şehrin insanına dağıttık”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzası Projesi ve Şehit Esra-Hakan Tekin Parkı” için düzenlenen açılış töreninde konuştu. İmamoğlu, İstanbul halkına milyarlarca TL’lik mülk kazandırdıklarını söyledi ve şehrin rantından İstanbulluların faydalandığını belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Zeytinburnu 10. Yıl Deresi Havzası Projesi ve Şehit Esra-Hakan Tekin Parkı” için düzenlenen açılış törenine katıldı. İstanbul’un rantının şehirde yaşayanlara dağıtıldığını söyleyen İmamoğlu, “Bizleri sevenler için gurur duydukları, sevmeseler, oy vermeseler bile, ‘Helal olsun’ diyecekleri çok güzel işleri bu şehre kazandırmanın, onurunu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

“İstanbul halkına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne de milyarlarca TL’lik mülk kazandırdık” diyen İmamoğlu, “Bakın bunlar, daha önceki dönemlerde kapalı kapılar ardında yapılıyordu. Şimdi biz bunları şeffaf bir biçimde yapıyor ve insanların haklarını, hukuklarını koruyoruz. Ama daha önemli bir şey yapıyoruz; halkımızın hakkını ve hukukunu koruyoruz. İşte bu gördüğünüz sahada da onu yaptık. Düzeyli ve düzenli bir imar sürecini oturttuk. Kamu alanlarını belirledik. Kamunun kaynaklarını artırıcı edinimler elde ettik ve şehrin yine yıllarca çözemediği sorunu çözdük. Bunu niye anlattım? Bu görünmeyen bir hizmet. Bu işlerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

“Her ilçeye eşit hizmet konusundaki gayretimizi her yerde dile getiriyorum”

İBB yönetimi olarak İstanbul’da çok güzel bir enerji yakaladıklarına vurgu yapan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bu, ihmal edilmiş birçok altyapı sorununu çözen, insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayan ve bundan keyif alan, hedeflerine her gün bir adım daha yaklaşan bir şehir var etmenin enerjisi. 4 buçuk yıl önce bu düsturla yola çıktık ve bu düsturla çalışmaya başladık. Bundan sonra da böyle çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Nerede sorun var ise, göreceksiniz bizler çözüm olacağız. Çünkü yerelden düşünüyoruz. Burada Küçükçekmece belediye başkanımız var. Belediye başkanlarımızın tamamıyla konuşuyoruz, tamamıyla bir araya geliyoruz. Cumhuriyet Halk Partili, AK Partili veya MHP’li demeksizin, her ilçeye eşit hizmet konusundaki gayretimizi her yerde dile getiriyorum.”

Geçmişte Kazlıçeşme bölgesinde meydana gelen su baskınlarıyla ilgili konuşan İmamoğlu, “Burayı çok kötü görüntülere sokan bütün altyapı sorunlarını gidermenin keyfini yaşıyorum. Başından beri, ‘Bu şehrin acil sorunları neler’ diyerek, bu tür altyapı konularına tereddütsüz koştuk. Artık neredeyse 10 milyarlarca TL’lik diyeceğimiz altyapı çalışmalarıyla, o sel ve su baskınları gibi hususları bu şehrin hafızasından silmeye kararlı bir şekilde yol yürüdük” diye konuştu.

“Bu şehrin bir kuruşuna dahi sahip çıktık”

İktidarın İBB’yi ve İSKİ’yi zaman zaman engellediğini de belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Bereketli bir bütçeyi bu şehrin yönetiminin temel felsefesi haline getirdik. Bir bütçenin bereketini artırmak istiyorsanız, her kuruşunu harcarken dikkat edeceksiniz. Millete ait, milletin parasını bu şehre harcarken, itinalı bir şekilde harcayacaksınız. Bir önceki 5 yıla baktığınızda ve bu döneme, bu 5 yıla baktığınızda, tarihin gerçekten en sıkıntılı anlara; salgın, ekonomik kriz, depremin getirdiği yük vs. rağmen, bu kadar yatırımcı bir belediyenin var olmasının tek sebebi, elbette ki yol arkadaşlarım. Meclis üyesi arkadaşlarımdan -ki İYİ Parti grup başkanvekilimiz burada- çalışma arkadaşlarıma, bürokrasiden, genel sekreterden, genel müdürlerden diğer bütün arkadaşlarıma varıncaya kadar özenli çalıştık. Ama biz, bir kuruşuna dahi bu şehrin sahip çıktık. Temeli budur.”

Törene ayrıca, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Yılmaz şehit Tekin çiftinin aile fertleri de katıldı. Abay Caddesi Kazlıçeşme Meydanı Marmaray İstasyonu önünde gerçekleştirilen törende, İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa birer konuşma yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.