Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TOKİ, Diyarbakır’da hazine arazisini imara açıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Diyarbakır’da Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerindeki 13 ayrı arsayı satışa çıkardı.

Son iki yılda fahiş artan konut ve kira fiyatları, dar ve orta gelirli ailelerin adeta belini kırarken, ev sahibi olma hayallerini de öteledi.

CEGA Medya’nın haberine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu sorunun çözümü ve ev fiyatlarının düşmesi için hazine arazilerini imara açıp, müteahhitlere satmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili müteahhitlerin beklentisi oluşurken, yine söz konusu bakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır’da arsa satışına çıktı.

Satışla ilgili ilan şehir merkezindeki billboardlara asıldı. İlanda Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde yer alan konut ve ticaret, sanayi tesisi niteliğindeki 13 ayrı arsayı satışa çıkarıldığı yer aldı. Alıcılar arsalara yüzde 35 peşinat 48 ay vade ile sahip olabilecek.

Açık artırma, 1 Kasım 2023 Çarşamba ve 2 Kasım 2023 Perşembe günü saat 10.30’da yapılacak. Müzayede TOKİ’nin İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Bilkent Otel ve Konferansa Salonu’nda düzenlenecek. Ayrıca internetten de “emlakmuzayede.com.tr” adresinden teklif verilebilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.