Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet-Gelecek Grubu’nun oluşturduğu heyet Gazze’ye gidiyor

Saadet-Gelecek TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Ahmet Davutoğlu, Saadet – Gelecek Grubu’nun Gazze’ye gitmek için yaptıkları başvurulara Dışışleri Bakanlığı ve Mısır Büyükelçiliği’nin yanıt vermediğini ama yine de Gazze’ye gideceklerini açıkladı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi bugün (1 Kasım) TBMM’de gündemi değerlendirdi. İki genel başkanın sırayla konuştuğu toplantıda bugün ilk konuşmayı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yaptı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun özel bir programı nedeniyle toplantıya katılamadığı öğrenildi. Saadet Partisi Genel Başkanı’nın yerine vekaleten partinin genel başkan yardımcısı Sabri Tekir konuştu.

“Ne Dışişleri Bakanlığı’ndan cevap geldi ne de Mısır Büyükelçiliği’nden ama onlar gidecekler”

Geçtiğimiz hafta Saadet-Gelecek grup toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Filistin’e heyet gideceğini açıklamıştı:

Ahmet Davutoğlu bu taleplerine yanıt alamadıklarını fakat yine de gideceklerini şöyle açıkladı:

“Gelecek-Saadet Grubu, bir heyet oluşturup Gazze’ye gitmek istedi. Ne Dışişleri Bakanlığı’ndan cevap geldi ne de Mısır Büyükelçiliği’nden ama onlar gidecekler yolları açık olsun inşallah ve bizim selamımızı iletecekler.”

Edinilen bilgiye göre Gazze’ye gidecek ekipte şu isimler yer alıyor:

Gelecek Partisi: Sema Silkin Ün, İsa Mesih Şahin, Hasan Ekici

Saadet Partisi: Mustafa Kaya, Mesut Doğan, Necmettin Çalışkan

“Milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekilini hapishanede tutamazsınız”

“Can Atalay, fikrine katılırsınız katılmazsınız ama milletin iradesiyle seçilmiş bir milletvekilini hapishanede tutamazsınız. Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı alıyor, yani bu şu demek dönsün görevine başlasın, gelsin Meclis’e. Mahkeme bunu tanımıyor bir de Yargıtay’a gidiyor. Yani hukukta hiyerarşi kalmamış, AYM’nin aldığı kararların bağlayıcılığı söz konusu değil çünkü paralel bir Anayasa Mahkemesi var bir yerlerde paralel bir hukuk var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.