Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bağlar Belediyesi’nde rüşvet operasyonu: Başkan yardımcısı tutuklandı, belediye başkanına adli kontrol getirildi

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan başkan yardımcısı S.A. ve bir personel tutuklanırken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu için yurtdışına çıkış yasağı kararı verildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bağlar Belediyesi ile ilgili yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında üç gün önce gözaltına alınan başkan yardımcısı S.A. ve İmar Müdürlüğü’nde çalışan F.K. dün (2 Kasım) çıkarıldıklarını Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu‘na ise adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı verildiği ortaya çıktı.

Ne oldu?

Bağlar Belediyesi’ne başvuran bir iş insanı, İmar Müdürlüğü’nde çalışan F.K.’nın kendisinden rüşvet istemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün F.K.’ya teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında F.K. gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen F.K.’nın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı S.A.’yı da aynı günün akşamı gözaltına aldığı ortaya çıktı.

İfade işlemleri sürerken, S.A.’nın aynı zamanda Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğü de yaptığı ortaya çıktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.