Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FTX’in sahibi Sam Bankman-Fried, dolandırıcılıktan suçlu bulundu

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde bir ay süren duruşmalar sona erdi, dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarından hükûm giydi. Jüri, Bankman-Fried’ı suçlu buldu.

Bir dönem X’in sahibi Elon Musk ile birlikte kripto para dünyasının en ünlü kişilerinden biri olarak kabul edilen Sam Bankman-Fried’ın (31) onlarca yıl hapis cezası alması bekleniyor.

Kasım 2022’de kripto borsası FTX iflas etmiş ve şirketin CEO’su Sam Bankman-Fried istifasını açıklamıştı. Bankman-Fried FTX’in batmasının ardından tutuklanmıştı. Kişisel servetinin 26 milyar dolar olduğu tahmin edilen Bankman-Fried, Washington’daki en büyük siyasi bağışçılardan biriydi. 

Sam Bankman-Fried’a hangi suçlamalar yöneltilmişti?

Savcılar, Bankman-Fried’ın yatırımcılara ve kendisine borç verenlere yalan söylediği ve milyarlarca dolar değerinde kripto para çaldığı gerekçesiyle yedi farklı suçlama yöneltmişti. Bankman-Fried hata yaptığını kabul etse de kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmişti.

Bankman-Fried’ın cezası 28 Mart 2022’te açıklanacak.

Bankman-Fried’ın eski kız arkadaşı Caroline Ellison da dahil olmak üzere yakın arkadaşları ve iş arkadaşları savcılıkla işbirliğine gitmiş ve kendi cezalarını hafifletmek için Bankman-Fried’a karşı ifade vermişti. Onların da cezası ilerleyen bir tarihte açıklanacak.

Sam Bankman-Fried’ın ailesi.

Geçtiğimiz yıl kripto para piyasalarında çalkantılar yaşanmasına rağmen FTX’i hızla büyüten Bankan-Fried’e “kripto kralı” lakabı takılmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.