Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Non-binary yargıcın ölümünde yeni detaylar: Cinayet mi, intihar mı?

Meksika’nın non-binary olduğunu açıklayan ilk yargıcı ve LGBTİ+ hakları aktivisti Jesús Ociel Baena, partneriyle beraber evinde ölü bulunmuştu. Baena’nın ölümü hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Savcılar, Baena’nın jilet kullanılarak öldürüldüğünden şüpheleniyor.

Aguascalientes Başsavcısı Jesus Figueroa, Baena’nın bedeninde tıraş bıçağından kaynaklanan 20 kesik bulunduğunu, bunlardan birinin de boynunda olduğunu söyledi.

Figueroa soruşturmanın devam ettiğini ancak şu ana kadar olay yerindeki video görüntüleri ve parmak izlerinin üçüncü bir kişinin olaya karıştığını göstermediğini söyledi. Ancak ortada bir cinayet varsa, bunu Baena’nın partneri Dorian Nieves işlemiş olabilir.

Bazı ipuçları Nieves’in Baena’yı öldürdükten sonra, intihar etmiş olabileceğini gösteriyor.

Baena ve Nieves’in tabutları yan yana

Baena’nın babası bu teorileri reddetti.

LGBTİ+ dernekleri, Baena’nın cinsiyet ya da aktivist kimliğinin olası bir cinayete neden olup olmadığının araştırılmasını istiyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden LGBTİ+ hakları araştırmacısı Cristian Gonzalez “Yetkililer soruşturmanın kapsamlı bir şekilde yürütüldüğünden ve her gerçeğin ortaya çıktığından emin olmalılar” dedi.

Aguascalientes, Meksika’nın muhafazakar olarak bilinen eyaletlerinden biri.

Jesús Ociel Baena

Meksika’nın birçok şehrinde Baena anıldı. Baena, Latin Amerika LGBTİ+ topluluğu için önemli bir figürdü.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.