Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatikan: Katolikler Mason olamaz

Vatikan noktayı koydu: “Katolikler Mason olamaz”. Vatikan, dünya genelinde 6 milyon kadar üyesi olduğu tahmin edilen Masonluğa Katoliklerin girmesinin yasaklandığını açıkladı

Vatikan’ın doktrin ofisi tarafından yayımlanan mektupta, “Katolik doktrini ile Masonluk arasındaki uzlaşmazlık nedeniyle inançlı bir üyenin Masonluğa aktif üyeliği yasaktır” denildi. İnanç Doktrini Jüri Dairesi, Papa Francis’in imzasını taşıyan bu mektubu, Masonların sayısının artmasından endişe duyan Filipinler’deki bir piskoposa yanıt olarak yayımladı. Ayrı daire geçtiğimiz hafta transların artık vaftiz olabileceğini ve vaftiz ebeveyn olabileceğini açıklamıştı.

Yalnızca erkeklerin üye olduğu Mason locaları, gizli semboller ve ritüellerle ilişkilerini devam ettiriyor. Masonlar, tarih boyunca gizemli ve özel bir topluluk olarak algılanmışlardır ve bu durum, birçok komplo teorisinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. İngiltere Birleşik Büyük Locası’na göre Masonluk, kökleri Ortaçağ taş ustalarının geleneklerine dayanıyor ve Masonluk, “dünyanın en eski sosyal ve hayırsever örgütlerinden biri”.

Kraliçe Elizabeth’in kocası Prens Philip, eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill, aktör Peter Sellers, Alf Ramsey ve yazarlar Rudyard Kipling ve Arthur Conan Doyle, ünlü Masonlar arasında gösterilen isimler.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.