Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brezilya-Arjantin maçında kavga çıktı: Emiliano Martinez, Brezilya polisiyle arbede yaşadı – Lionel Messi takımı sahadan çekti

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Arjantin, deplasmanda Brezilya’yı 1-0 mağlup etti. Yarım saat geç başlayan karşılaşmaya ise çıkan olaylar damga vurdu.

Brezilya-Arjantin maçına olaylar damga vurdu

2026 FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde Arjantin ile Brezilya karşı karşıya geldi. Dünya futbolunun en büyük rekabetlerinden biri olan bu müsabakaya Maracana Stadı ev sahipliği yaptı.

Brezilya-Arjantin karşılaşması, iki ülkeyi destekleyen taraftarların milli marşlar okunurken kavga etmeye başlaması üzerine yarım saat geç başladı. Brezilya polisi, bu süre esnasında Arjantinli taraftarlarla büyük bir arbede yaşadı. Öyle ki Arjantin Milli Takımı kalecisi Emiliano Martinez, taraftarlara müdahale etmeye çalışan polise engel olmaya bile çalıştı. Takım kaptanı Lionel Messi ise arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına gitti. Arjantin’in 22 dakika sonra sahaya geri dönmesiyle başlama vuruşu yapıldı.

Messi ile Rodrygo arasında yaşanan diyalog (TYC Sports)

Rodrygo: “Niye soyunma odasına gittiniz? Korkaklar.”

Messi: “Biz Dünya Şampiyonuyuz. Neden korkalım? Ağzından çıkan kelimelere dikkat et.”

Arjantinli taraftarların saldırıya uğradığı anlar:

Lionel Messi’nin takımı soyunma odasına götürdüğü anlar:

Tansiyonu oldukça yüksek olan karşılaşmada gülen taraf konuk ekip oldu. Son Dünya Kupası şampiyonu Arjantin, ezeli rakibi Brezilya’yı 63. dakikada Nicolas Otamendi’nin attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Arjantin bu galibiyetin ardından grupta 15 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Brezilya ise topladığı 7 puanla 6. sırada kaldı. Öte yandan sahasında oynadığı Dünya Kupası eleme maçlarında 51 galibiyet, 13 beraberlik elde eden Brezilya, ilk kez mağlup oldu.

Lionel Messi, sosyal medya hesabından maç sonunda galibiyet paylaşımında bulundu. Messi, yaptığı açıklamada “Bu takım tarih yazmaya devam ediyor. Maracana’da büyük bir zafer kazandık ancak bu zafer Brezilya’da Arjantin taraftarlarının bir kez daha baskı altına alınmasıyla hatırlanacak. Bu çılgınlık tolere edilemez ve artık sona ermeli” ifadelerini kullandı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.