Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zonguldak-Karadeniz Ereğli, “Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi” ilan edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 Kasım Pazar günü yaşanan kuvvetli yağışlar sonucu oluşan heyelan ve selden etkilenen Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinin bugün (22 Kasım) itibarıyla “Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı. Aynı ilçede mendireğe çarpan kuru yük gemisinin batması sonucu kaybolan 11 denizciden hâlâ haber alınamıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda “Bugün itibarıyla Karadeniz Ereğli ilçemiz Genel Hayatı Etkili Afet Bölgesi ilan edildi” dedi.

Yerlikaya, Tarım İl Müdürlüğünce şu ana kadar yapılan tespitlerde 135 sera ile 76 balıkçı teknesinin zarar gördüğünü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapılan tespitlere göre de 133 çatı uçmasının tespit edildiğini belirtti. Yerlikaya, Defterdarlık Zarar Tespit Grubunca yapılan tespitlerde şu ana kadar 54 konut ve 226 işyerinin zarar gördüğünü açıkladı.

Dört kişinin hayatını kaybettiği ve 11 kişinin de kayıp olduğu Karadeniz Ereğli’de hayatın normale dönmesi için çalıştıklarını belirten İçişleri Bakanı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürlüğünce yapılan etütlerde heyelandan 10 konutun etkilendiği, bir konutun ise kalıcı olarak boşaltıldığı ve dokuz konut için önlem alınmasına dair rapor hazırlandığını belirtti.

Zonguldak’ta kayıp 11 denizciyi arama çalışmaları sürüyor

Karadeniz Ereğli ilçesinde fırtına nedeniyle 19 Kasım’da limanda sürüklenmemesi için açığa çıkartıldıktan sonra mendireğe çarpan “Kafkametler” isimli gemi battı. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken kayıp 11 denizci için arama çalışmaları devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.