Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çorlu tren kazası davasında savcılık mütalaasını açıkladı: Duruşma 24 Ocak’a ertelendi

Yedisi çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla insanın yaralandığı Çorlu tren kazası davasının 17. duruşması bugün (23 Kasım) yapıldı. Duruşmada savcılık mütalaasını açıkladı. Kayıp yakınlarının avukatları sanıkların “olası kastla” yargılanmasını istedi ancak talep kabul edilmedi. Üç sanık hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden oldukları” gerekçesiyle tutuklanma talep edildi. Dava 24 Ocak 2024’e ertelendi.

Tekirdağ-Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve yedisi çocuk, 25 kişinin hayatını kaybettiği, en az 300 kişinin yaralandığı tren kazası davasının 17. duruşması bugün Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarının avukatlarının, sanıkların “olası kastla” yargılanması talebi reddedildi. Savcının mütalaasını açıkladığı duruşmada Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Demiryolu Bölge Bakım Müdürü Mümin Karasu, TCDD 1. Bölge Müdürlüğü Halkalı 14. Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ve Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden oldukları” gerekçesiyle tutuklanmaları istendi.

Diğer 10 sanığın ise “basit taksir”den cezalandırılmaları talep edildi. Dava, 24 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

Ne oldu?

İstanbul Halkalı’dan Edirne Uzunköprü’ye giden “hızlandırılmış” tren, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar’da devrildi. Kazada 25 kişi yaşamını yitirdi, en az 300 kişi yaralandı. Kazanın yaşandığı alanda iki yıl sonra, 16 Temmuz 2020’de bilirkişi heyeti keşif yaptı.

Kazaya ilişkin davada TCDD 1. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk yargılanıyor. Dört sanığın, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapsi isteniyor.

Kazada yakınlarını kaybedenler, dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, TCDD Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun, TCDD Servis Bakım Müdür Vekili Mümin Karasu’nun fotoğraflarını taşıdı ve gerçek sorumluların yargılanmasını talep ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.