Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail hükümeti Filistin yanlısı yayın yapmakla suçladığı Haaretz gazetesine karşı harekete geçiyor

İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ülkenin en önemli muhalif gazetelerinden Haaretz’i hedef aldı. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’un da üyesi olan Karhi, Haaretz’in “Savaş zamanında İsrail’i sabote ettiğini ve İsrail’in düşmanları için kışkırtıcılık yaptığını” söyledi.

Karhi’nin önerisi, tüm devlet kurumlarının Haaretz’e yaptıkları reklam ödemelerini durdurmak. Resmi hükümet bildirilerinin Haaretz’de yayınlanmasının da engellenmesini istiyor.

İsrail ordusu, polis, cezaevi çalışanları, bakanlık çalışanları ve devlete bağlı diğer kurumlarda çalışanların da gazeteye abone olmasının yasaklanması gündemde.

Tüm bu öneriler, Karhi’nin Kabine Sekreteri Yossi Fuchs’a gönderdiği bir mektupta yer aldı. Mektuptan öne çıkan ifadeler şöyle: “Yalancı ve bozguncu Haaretz’e karşı harekete geçilmeli. Haaretz’in savaşı baltalayan, askeri çabayı ve toplumsal metaneti küçümseyen saldırgan bir çizgi izlediğine dair çok sayıda şikayet aldım. İsrail Devleti Haaretz’in müşterilerinden biridir ve hükümet, savaş zamanında İsrail’i sabote eden ve düşman karşısında İsrailli asker ve sivillerin ruhunu baltalayan bir gazetenin müşterisi olmakla ilgilenmediğine karar verme gücüne sahip.”

Haaretz yazarı Amos Schocken, hükümetin engelleme çalışmalarına karşı bir çağrıda bulundu: “Hükümet Haaretz’i kapatmak istiyorsa, Haaretz okumanın tam zamanıdır”

İsrailli Gazeteciler Sendikasının açıklamasında, “İletişim Bakanı yolunu kaybetti” denildi: “Hükümetin Haaretz’le olan tüm işlerini sona erdirmeye yönelik yeni önerisi, herhangi bir fizibilite ya da mantıktan yoksun popülist bir öneri. Haaretz’in gazetecilerini destekliyoruz ve İsrail’in yararı için önemli işler yapmaya devam edeceklerinden ve Bakan Karhi’nin aptalca, boş tehditlerinin onları yıldırmayacağından eminiz” denildi.

Karhi ayrıca X paylaşımında, Haaretz’in İbranice logosunun üzerinde kırmızı bir çarpı işareti koydu.

İsrail İletişim Bakanı Karhi bir başka paylaşımında Haaretz’i, “Filistin yanlısı bir rezalet” olarak tanımladı ve gazetenin İsrail’in Gazze’ye saldırısını eleştiren bazı başlıklarını neden olarak sundu.

Kaynak: Haaretz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.