Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tahir Elçi öldürülmesinin sekizinci yıldönümünde anılacak

Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te öldürüldüğü Sur’daki Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen törenle anılacak.

Diyarbakır Barosu ile Tahir Elçi Vakfı’nın bu yılki “Tahir Elçi Anma Programı”na göre, bugün saat 10.15’te Diyarbakır Adliyesi önünden Tahir Elçi’nin katledildiği Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önüne yürünecek.

Saat 10.53’te Dört Ayaklı Minare önünde anma etkinliği düzenlenecek. Elçi’nin kabri ise 13.45’te ziyaret edilecek.

Anma programı saat 15.00’te Wyndham Garden Hotel’de yapılacak “Cezasızlık ve İnsan Hakları Paneli” ile sona erecek. Panele Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı avukat Erinç Sağkan, Diyarbakır Barosu Başkanı avukat Nahit Eren, Middlessex Üniversitesi’den Prof. Philip Leach ve Lawyers for Lawyers Yönetim Kurulu Başkanı avukat Irma Van Den Berg katılacak.

Demirtaş’tan Elçi için şarkı

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tahir Elçi’nin anısına “Elçi’ye Ağıt” isimli bir şarkı besteledi. Sözleri Demirtaş’a ait şarkıyı Mercan Argunağa seslendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.