Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da fırtına ve sağanak yağış: Bir kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve sağanak yağış devam ediyor. İstanbul’un pek çok ilçesinde işyerlerini su bastı, istinat duvarı çöktü, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu. İstanbul Valiliği, Kağıthane’de direk devrilmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) uyarılarının ardından İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan fırtına ve sağanak yağış devam ediyor.

Sağanak yağış, Avrupa Yakası’nda Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Bağcılar, Fatih, Zeytinburnu, Beşiktaş, Şişli, Sarıyer, Beyoğlu’nda etkili oldu.

AA’nın haberine göre Bağcılar’da bazı ev ve işyerlerinde su baskını meydana geldi. Olay yerine giden itfaiye ekipleri suları tahliye etti. Bağcılar’a bağlı Yavuz Selim Mahallesi’nde ise ilkokulun yanındaki inşaatta istinat duvarı çöktü. Çevredekilerin ihbarları sonucunda olay yerine ekipler gönderildi ve inşaatın çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu.

Fotoğraf: DHA

Kağıthane’de bir kişi hayatını kaybetti

İstanbul Valiliği, Kağıthane’de fırtına nedeniyle direk devrilmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi:

“Saat 02.44’te Kağıthane ilçesi Emniyet Evleri Mahallesi Büyükdere Caddesi’nde direk devrilmesi sonucu yaralanan vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir.”

Eyüpsultan’da üç gecekodu boşaltıldı

Valilik, saat 10.42’de Eyüpsultan’a bağlı Esentepe Mahallesi üzerindeki inşaat alanında meydana gelen toprak kayması nedeniyle üç gecekondunun tedbir amaçlı boşaltıldığını söyledi ve evlerde yaşayanların otellere veya misafirhanelere yerleştirildiğini açıkladı.

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında seferlerin planlandığı şekilde devam ettiğini belirten İstanbul Valiliği, 17 deniz seferinin olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edildiğini ve boğazın iki yönlü trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Ayrıca valilik, 148 olaya ekiplerin müdahale ettiğini açıkladı:

“Ekiplerimiz, İstanbul genelinde dokuz su baskını, 27 çatı uçması, 43 ağaç devrilmesi, bir toprak kayması, 66 tehlike arz eden parça ve iki direk devrilmesi olmak üzere toplam 148 olaya müdahale etmiştir.”

Büyükçekmece’de istinat duvarı çöktü

Büyükçekmece’de sağanak yağış nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü. Duvarın çökmesi sonucu iki otomobil hasar aldı. Bölge sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi gönderildi. Ekiplerin çalışması sonucu araçlar toprak altından çıkarıldı.

Site sakinlerinden Cengizhan Kayı, evde annesiyle otururken olayın meydana geldiğini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Esenyurt’ta işyerlerini su bastı

Esenyurt’ta ise sağanak yağış nedeniyle işyerlerini su bastı, sanayi sitesindeki bazı caddelerde araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bölgeye gelen İSKİ ekipleri suyu tahliye etmek için çalışmaya başladı.

Sağanak yağış Anadolu Yakası’nda da etkili oldu. Ataşehir, Ümraniye, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Kartal’da sokaklarda su birikintileri meydana geldi.

Maltepe’deki Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde bulunan iki katlı işyerinin çatısına ağaç devrildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.