Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şahane Pazar: City-Tottenham maçında hakem Simon Hooper’dan skandal karar – Barcelona, Atletico Madrid’i tek golle geçti – Hakan Çalhanoğlu’ndan müthiş gol

Avrupa’da futbolseverler, dün (3 Aralık) birbirinden heyecanlı maçlar izledi. LaLiga’da zirve yarışını yakından ilgilendiren maçta Barcelona, Atletico Madrid’i 1-0 mağlup ederken, Serie A’da ise Inter, Hakan Çalhanoğlu’nun yıldızlaştığı maçta Napoli engelini 3-0 ile geçti. Öte yandan 3-3 sona eren Manchester City-Tottenham maçına, hakem Simon Hooper’ın son dakikada vermiş olduğu skandal karar damga vurdu. 

6 gollük maça hakem Simon Hooper damgası

İngiltere Premier Lig’in 14. haftası dev bir maça ev sahipliği yaptı. Zirve yarışındaki iki takımın karşılaşmasında Manchester City ile Tottenham, Etihad Stadyumu’nda kozlarını paylaştı.

Müthiş bir tempoda başlayan karşılaşmanın açılış golü konuk ekipten geldi. Hızlı gelişen Tottenham atağında Jeremy Doku’nun hatasını iyi değerlendiren Heung-min Son, meşin yuvarlağı filelere yolladı. Ancak Tottenham’ın gol sevinci sadece 3 dakika sürdü. Takımını öne geçiren isim olan Heung-min Son, 9. dakikada ise kendi kalesine gol attı. Bu dakikadan itibaren oyun üstünlüğünü tamamen eline alan Manchester City, 31. dakikada Phil Foden ile öne geçti. 

Soyunma odasına 2-1 geride giden Tottenham, ikinci yarıda oyunu dengelemeyi başardı. 69. dakikada sahne alan Giovani Lo Celso ise skora yeniden eşitliği getirdi. Karşılaşmanın son dakikaları nefesleri kesti. 81. dakikada Jack Grealish, Manchester City’yi öne geçirirken; 90. dakikada sahneye Dejan Kulusevski çıktı. 

3-3 devam eden mücadeleye ise hakem Simon Hooper damga vurdu. Hooper, Jack Grealish’in kaleciyle karşı karşıya kalacağı pozisyonda avantaja bırakmayıp faul kararı verdi. Erling Haaland başta olmak üzere Cityli futbolcular bu kararın ardından çılgına döndü. 

Manchester City, 3-3’lük beraberliğin ardından puanını 30’a, Tottenham ise 27’ye çıkardı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Barcelona, Atletico Madrid’i tek golle geçti

İspanya LaLiga’nın 15. haftası, Barcelona ile Atletico Madrid’i karşı karşıya getirdi. Zirve yarışını yakından ilgilendiren mücadele büyük heyecana sahne oldu.

Barcelona, seyircisi önünde oynanan karşılaşmaya çok hızlı başladı. Maçın ilk dakikalarında Raphinha ve Robert Lewandowski ile pozisyonlara giren ev sahibi, aradığı golü bulmayı başaramadı. Oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Barcelona, aradığı golü 28. dakikada buldu. Raphinha’nın pasına hareketlenen Joao Felix, nefis bir gol vuruşuna imza atarak takımını öne geçirdi. Portekizli yıldız, böylelikle eski takımına karşı fileleri sarsmış oldu.

Soyunma odasına geride giden Atletico Madrid, ikinci yarıda baskısını artırdı. Ancak konuk ekip, bu bölümde Alvaro Morata ve Antoine Griezmann ile yakaladığı fırsatlardan eli boş döndü. Maçın kırılma anı ise 80. dakikada yaşandı. Bir dönem Galatasaray’da kiralık olarak forma giyen kaleci Inaki Pena, Memphis Depay’ın kullandığı serbest vuruşta uzun yıllar unutulmayacak bir kurtarışa imza attı. Barcelona, ezeli rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Bu sonuçla birlikte Barcelona puanını 34’e yükseltirken, Atletico Madrid 31 puanda kaldı. Ligin bir sonraki maç haftasında Barcelona evinde Girona’yı ağırlarken, Atletico Madrid sahasında Almeria ile karşılaşacak.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Trent Alexander-Arnold, Liverpool’u galibiyete taşıdı

İngiltere Premier Lig’in 14. haftasında Liverpool, sahasında Fulham ile kozlarını paylaştı. Anfield Road’da oynanan müsabaka gol düellosuna sahne oldu. 

Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Liverpool, Fulham karşısında maça etkili başladı. 20. dakikada kazanılan serbest vuruşun başına geçen Trent Alexander-Arnold, mükemmel bir gole imza atarak takımını öne geçirdi.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1731319744630829555?s=20

Maç boyunca başabaş bir futbol ortaya koyan Fulham, 24. dakikada Harry Wilson ile skorda dengeyi sağladı. Ancak Liverpool, 38. dakikada Alexix Mac Allister’ın harika golüyle yeniden öne geçti. İlk yarının skorunu ise Kenny Tete belirledi. Takımlar soyunma odalarına 2-2’lik eşitlikle gitti. 

İkinci yarıda da gol yağmuru devam etti. Fulham, 80. dakikada Bobby Reid’in golüyle maçta ilk kez öne geçmeyi başardı. Ancak bu golün ardından baskısını artıran Liverpool, 87. dakikada Wataru Endo ile skora dengeyi getirdi. Maçın skorunu ise son haftaların en formda ismi Trent Alexander-Arnold belirledi.

Fulham’ı 4-3 ile geçen Liverpool, puanını 31’e çıkardı ve lider Arsenal’ın 2 puan arkasında zirve takibini sürdürdü. 

Inter, Napoli deplasmanında şov yaptı

İtalya Serie A’da Inter, Napoli ile kozlarını paylaştı. Son şampiyon Napoli, ligin zirvesinde yer alan ezeli rakibini Diego Armando Maradona Stadyumu’nda ağırladı. 

Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan ilk 30 dakikalık bölümde gol sesi çıkmadı. Maçın belki de kırılma anı ise 35. dakikada yaşandı. Napoli’nin yıldız orta sahası Matteo Politano’nun çektiği sert şut bakışlar arasında üst direkte patladı. Bu pozisyondan kısa süre sonra konuk ekip öne geçti. Hakan Çalhanoğlu, dakikalar 43’ü gösterirken ceza sahası dışından nefis bir vuruşa imza atarak skoru 1-0’a getirdi. 

Napoli, ikinci yarıya hızlı başladı. Khvicha Kvaratskhelia’nın 58. dakikada yakaladığı net fırsatta, kaleci Yann Sommer sahne aldı. Inter, 60. dakikada ise aradaki farkı ikiye çıkardı. Nicolo Barella, ceza sahası içinde harika hareketler yaptığı pozisyonu golle süsledi. 

Napoli, kalesinde gördüğü 2. golün ardından oyundan düştü. Maçın skorunu ise Marcus Thuram belirledi. 

Liderliğini sürdüren Inter, puanını 35 yaptı. Napoli ise 24 puanda kaldı. Bu sezonun tek yenilgisini sahasında Sassuolo karşısında alan Inter, ligde yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.