CHP’den il başkanlıklarına “aday belirleme” mesajı: Yöntem önerileri istendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdikleri yazıda, belediye başkan adaylarının belirlenmesi için saptanan yöntemleri açıkladı. Yazıda, il başkanlıklarından, aday belirlemek için varsa farklı yöntem önerileri de istendi.

CHP’nin yerel seçimlerde yarışacak adayları belirlemek için yürüttüğü çalışma devam ediyor. Mevcut belediye başkanları için 27 Kasım’da başlatılan “memnuniyet anketleri” sürerken, aday adaylığı için yapılan başvurular ise 6 Aralık itibarıyla sona erdi.

CHP Genel Merkezi de il başkanlıklarına gönderilen yazıda, başkan adaylarını belirleme yöntemleri hakkında bilgi verdi. Yazıda ayrıca il başkanlıklarının da bu yöntemlere yapmak istedikleri eklemeler varsa genel merkeze iletmeleri istendi.

3 yöntem kullanılıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in X’ten paylaştığı yazıda, aday belirlemek için üç yöntem kullanıldığı görüldü.

Buna göre “örgüt denetiminde önseçim”, “örgüt denetiminde basit aday yoklaması” ve “örgüt denetiminde genişletilmiş aday yoklaması” yöntemlerinin yürütüldüğü öğrenildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu çerçevede, il başkanlıklarımızın, ilgili ilçe ve belde örgütünün de görüşünü alarak 13 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 17:00’ye kadar hangi seçim çevresinde, hangi tür seçimin tercih edileceğini, bunlar dışında bir yöntem uygulanmak isteniyorsa talep edilen yöntem ve gerekçesini göndermelerini rica eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.