Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası: Fenerbahçe Beko, Baskonia deplasmanında son topta kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftası devam ediyor. 12. haftanın kapanış mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Baskonia Vitoria-Gasteiz deplasmanında Markus Howard’ın son saniye üçlüğü ile 80-79’luk skorla mağlup oldu. Bugün (7 Aralık) başlayacak 13. hafta mücadelesinde ise Anadolu Efes saat 22.00’de ALBA Berlin deplasmanına konuk olacak.

Baskonia 80-79 Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague 2023/2024 sezonu 12. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Baskonia Vitoria-Gasteiz deplasmanında Markus Howard’ın bitime 7 saniye kala kaydettiği üçlük ile 80-79 mağlup oldu. Sarı-lacivertliler bu sezonki altıncı mağlubiyetini alırken, Baskonia ise yedinci galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe Beko, etkili savunması ile ilk çeyreği 18-10 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe de iyi başlayan sarı-lacivertliler, 3 dakika içerisinde yakaladığı 13-6’lık seri ile skoru 31-16’ya getirdi. Ancak ilk yarının son bölümünde Markus Howard ile etkili olan ev sahibi Baskonia ilk devreyi 38-37 üstün tamamladı. 

İkinci yarının ilk bölümünde ise dış atış isabetleri ile etkili olan Baskonia, televizyon molasına 52-47 üstün girdi. Çeyreğin son bölümü karşılıklı basketlerle geçerken, Fenerbahçe Beko Nigel Hayes-Davis’in son saniyedeki üçlüğü ile son çeyreğe 57-55 geride girdi. Son çeyrekte ise Tyler Dorsey’in 5 sayısı ile sarı-lacivertliler 60-59 öne geçti. İlerleyen bölümde ise Vanja Marinkovic ile etkili olan Baskonia, son 5 dakikaya 70-64 üstün girdi. Mola dönüşünde Marko Guduric ve Johnathan Motley ile etkili olan Fenerbahçe Beko, bitime 1:25 kala 75-74 öne geçti. Sarı-lacivertliler, son 14 saniyeye 79-77 üstün girse de bitime 7 saniye kala Markus Howard’ın üçlüğü ile Baskonia 80-79 öne geçti. Fenerbahçe Beko’da ise Marko Guduric son toptan yararlanamadı ve Baskonia karşılaşmadan galip ayrıldı. 

Baskonia Vitora-Gasteiz’de Markus Howard 28 sayı, Maik Kotsar 15 sayı ve 10 ribaund, Vanja Marinkovic 13 sayı ve Codi Miller-Mcintyre da 11 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes-Davis 19 sayı ve 6 asist, Marko Guduric 14 sayı ve Johnathan Motley 11 sayı kaydetti.

Karşılaşmanın özeti:

Fenerbahçe Beko çift maç haftasının ikinci ayağı olan 13. hafta mücadelesinde 8 Aralık Cuma günü saat 22.30’da FC Barcelona’ya konuk olacak.

Çift maç haftası bugün oynanacak 13. hafta karşılaşmaları ile devam edecek:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.