Hakem Halil Umut Meler’i darp eden MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, istifa etti

Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca, MKE Ankaragücü Başkanlığı’ndan istifa etti.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında 1-1 sonra eren MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşmasının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca, MKE Ankaragücü Başkanlığı’ndan istifa etti.

Hakem Halil Umut Meler’den özür dileyen Koca, “Dün akşam Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonrası maçı yöneten hakem Halil Umut Meler’e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum” dedi.

Ne oldu?

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor’u Eryaman Stadı’nda ağırladı. Mücadele karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi. Karşılaşmanın son ermesiyle beraber Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girip hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı.

Meler, yüzüne isabet eden yumruğun ardından yere düştü. Meler ve yardımcıları, çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle sahadan çıkarıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmasına X hesabından tepki gösterdi. Erdoğan, “Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diye yazdı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği ise en üst kademeden alt kademeye kadar tüm hakemleri müsabakalara çıkmamaya çağırdı.

Olayın ardından AKP, Koca’nın ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Olayla ilgili olarak Koca dahil, üç kişi tutuklandı. Koca, adliyedeki ifadesinde amacının hakeme tükürmek olduğunu, bu esnada hakeme attığı tokadın kırığa sebebiyet vermeyeceğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.