Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Motokuryenin eşi Öznur Göçer, kazada ilk incelemeyi yapan polis memurları ve nöbetçi savcıdan şikâyetçi oldu

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un arkadan çarparak ölümüne neden olduğu Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer, yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında “şikâyetçi” olarak ifade verdi. Öznur Göçer, eşini kaza tutanağında kusurlu gösteren polislerden ve nöbetçi savcıdan şikâyetçi oldu.

DHA’dan Özden Atik’in haberine göre Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un arkadan çarparak ölümüne neden olduğu motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer, 13 Aralık Çarşamba günü, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Savcılığa avukatıyla beraber giden Göçer, biri kazayla ilgili ve diğeri ilk kusur tespiti yapan polisler hakkında olmak üzere iki ayrı soruşturma kapsamında ifade verdi. 

Öznur Göçer, polislerle ilgili soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde, eşini kaza tespit tutağında “kusurlu” olarak gösteren polis memurlarından şikâyetçi oldu, “Ayrıca sosyal medyada bahsi geçen ‘eşimin intihar ettiği’ iddiası ile alakalı tarafım bizzat telefon ile aranmamıştır. Bu intihar söylemlerini hastane önüne gelen iki polis memuru, orada bulunan eşimin motokurye arkadaşlarına söylemişlerdir. O alanda ben de vardım, lakin yoğunluktan ve sakinleştiricinin etkisi altında olduğumdan bu polis memurlarını göremedim. Bu polis memurları olay yerinde de bulunan polis memurlarıymış. Ben bunları en başından beri olay yerinde olan Yunus Emre’nin arkadaşlarından duydum. Bu kişilerin kim olduklarını ve ne söylediklerini tam olarak bu arkadaşlarımız bilebilir. Bu söylemleri duyan, birebir şahit olan eşim Yunus Emre Göçer’in arkadaşlarının isimlerini avukatım vasıtasıyla bu soruşturma dosyasına bildireceğim” dedi.

“İhmali bulunan tüm polislerden şikâyetçiyiz”

İfadesinde eşi Yunus Emre Göçer’in intiharının söz konusu olmadığını belirten Öznur Göçer, “Eşimin intihar etme gibi bir durumu söz konusu değil. Çocuğumun özel durumundan dolayı kendisi çabalayan bir insandı. Bu sebeple eşimi kusurlu gösteren, eşimin intihar ettiğine dair söylemlerde bulunan ve ihmali olan tüm polis memurlarından şikâyetçiyiz” diye konuştu.

Ayrıca Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’ndan da şikâyetçi olduğunu belirten Göçer, “Ayrıca konsolosluk aracının kullanımına tahsisinden sorumlu bu kişilerin araştırılmasını talep ediyorum. Bu kişilerden de şikâyetçiyim” dedi.

“Eşimin tedavisinde ihmal olduğunu düşünüyorum”

Ölümünden üç gün önce nöbetçi doktordan Yunus Emre Göçer’in bilincinin yerinde olmadığı ve makineye bağlı yaşadığı bilgisini aldığını dile getiren Öznur Göçer, şöyle devam etti:

“‘O zaman siz hiçbir şey yapmıyorsunuz’ diye tepki gösterdiğimde, doktor bana eşimin ağzında bulunan hortumu göstererek ‘Bunu bir çıkartayım… Bakın, asıl biz yaşatıyoruz. Yurtdışına da götürseniz bu bir ölü. Bizim sayemizde şu anda organları çalışıyor’ dedi. Bu süreçte eşimden idrar geliyordu, göz şişleri inmişti, kafa bandajlarını çıkarmışlardı. Vücut ateşle tepki göstermişti. Ben eşimi sonraki süreçlerde çok iyi görmüştüm. Eşimin tedavisinde ihmal olduğunu düşünüyorum. Eşimi altı gün sonra ‘Nükleer Tıp’ diye bir filme götürdüler. Bu ayrıntılı beyin görüntülemeye ilişkin bir filmdi. Filmden geldikten sonra doktor bize yapacak bir şey yok beyin ölümü gerçekleşti’ dedi. O günün gecesinde eşimin ölüm haberi geldi.”

Ne oldu?

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 30 Kasım Perşembe günü öğle saatlerinde Avrasya Tüneli çıkışında bir trafik kazası yaptı. Kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer (38) hastaneye kaldırıldı.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Göçer, 6 Aralık’ta hayatını kaybederken, serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ancak Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un 2 Aralık’ta yurtdışına çıktığı öğrenildi.

Mahmud’un kaçtığı haberinin basına yansımasının ardından Adalet Bakanlığı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada yaşanan olaylar hakkında bilgi aktarılırken, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 10 Aralık’ta kazayla ilgili olay yeri incelemesi ve ilk kusur değerlendirmesi yapan polisler hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Tunç, X hesabındaki paylaşımında, “Alınan ikinci rapor üzerine, iki belge arasındaki çelişkinin giderilmesi ve kesin rapor alınması için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor bekleniyor” diye yazdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından 30.11.2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yaralandığı ve sonrasında 06.12.2023 tarihinde vefat etmesi olayı ile ilgili olarak kusura ilişkin ilk tespitleri yapıp kusursuzluk raporu veren kolluk görevlileri ile sosyal medyada yer alan polis memurları tarafından müteveffanın eşinin aranarak intihar ettiğini söylediklerine yönelik iddialara ilişkin resen soruşturma başlatılmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.