Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope okuyucuları cevaplıyor: Asgari ücret ne kadar olmalı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 11 ve 18 Aralık’ta toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 yılı için belirlenecek asgari ücreti henüz açıklamadı. Ancak tahminler 14 bin ila 17 bin Türk Lirası (TL) arasında değişiklik gösteriyor.

Söz Sizde serisinin son bölümünde okuyucularımıza sorduk: Asgari ücret ne kadar olmalı?

Asgari Ücret Komisyonu, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde iki toplantı düzenledi. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ikinci toplantının ardından komisyonun henüz bir karara varmadığını, görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yıl ortasında tekrar artış yapılmayacağını dile getirirken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek asgari ücrette beklenen enflasyonun dikkate alınacağını belirtti.

Biz de okurlarımıza sorduk: “Sizce asgari ücret ne kadar olmalı?”

İzmir’de yaşayan 34 yaşındaki Özgür’e göre, asgari ücretin 18 bin 250 Türk Lirası (TL) olması gerekiyor. İsmini vermek istemeyen bir okuyucumuz ise asgari ücretin en az 25 bin TL olmasını istiyor. Manisalı bir okuyucumuz asgari ücret artışı için net 17 bin 875 TL tahmininde bulunurken ücretin en az 23 bin olmasını isteyen okuyucularımız da var.

Aynı soruyu X’teki takipçilerimize de sorduk. chnylmzcn adlı kullanıcı, “Asgari ücret 20 bin TL, SGK emekli maaşı 30 bin TL olmak zorunda yoksa emekli biter” diyor. Cafer Sarıkaya ise asgari ücretin şehre göre belirlenmesini öneriyor. Sarıkaya’ya göre, asgari ücret İstanbul’da 20 bin TL’nin altında olmamalı.

Mehmet Yıldız, asgari ücret tahmininde bulunmuyor ancak hükümetin vatandaşın cebini düşünmesi gerektiğini vurguluyor ve şöyle devam ediyor: “Asgari ücret, insanca yaşam garantisi ve enflasyonun üzerinde olmalı”.

admkrgz adlı kullanıcı 31 Ocak itibarıyla asgari ücretin 17 bin 500 TL olması gerektiğini söylese de 15 Şubat’ta bu rakamın 20 bin TL’ye yükselmesini istiyor.

asgari vatandaş, 25 bin TL önerisini sunarken Said Ceylan asgari ücretin 20 bin TL olmasını umuyor. Nihat Yılmaz da enflasyon karşısında erimeyecek bir rakam umudunda.

Söz Sizde serisinin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz. Sizinle daha fazla konuşmak ve düşüncelerinizi duymak istiyoruz. Bize yazın, haberleştirip yayınlayalım.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.