Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çalışan emeklilere yılbaşından önce 5 bin TL ikramiye verilecek

Çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin Türk Lirası (TL) verilmesine ilişkin düzenleme 27 Aralık’ta yasalaşacak. Emekliler ödemelerini 28-29 Aralık’ta alacak.

Habertürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşmeleri devam eden torba yasada yer alan çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme, 27 Aralık’ta yasalaşacak. 5 milyona yakın çalışan emekli, 28-29 Aralık’ta ikramiyelerini alacak.

AKP Grup Başkanlığı ikramiyelerin yılbaşına yetiştirilmesi için bütçeden hemen sonra, torba yasanın kalan maddelerini gündeme alacak. Bütün maddelerin 27 Aralık’ta Genel Kurul’dan geçirilmesi planlanıyor.

Ne oldu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ekim’deki kabine toplantısının ardından “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödeme yapmayı kararlaştırdık” dedi.

Erdoğan, hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden kişilerin düzenlemenin dışında kalacağını söyledi ve “Bu ödemeler kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır” diye konuştu.

Yılbaşında emeklilerin durumunun gözden geçirileceğini söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.”

Erdoğan, 12,2 milyon emekliye yapılacak ödemelerin bütçeye maliyetinin 61 milyar TL’yi aşacağını da belirtti.

5 bin TL’lik ikramiyenin sadece çalışmayan emeklilere verilmesi kamuoyunda tepkilere yol açtı.

Erdoğan’ın 9 Ekim’de sadece çalışmayan emekliye 5 bin TL verileceğini açıklamasının ardından kasım ayının ikinci haftasında emeklilerin ikramiyeleri yatmaya başladı. Bu sürecin ardından 24 Kasım’da AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emekliye de 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilgili bakanlıklara çalışma talimatı verdiğini açıkladı. Güler, çalışan emeklilere ikramiye için “Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak.” dedi.

Erdoğan, 29 Kasım’da partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin TL ikramiyeyle ilgili şunları söyledi:

“Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirdiğimiz 5 bin TL ödeme kararımızı çalışan emeklilerimize de teşmil ediyoruz. Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödememizi yapacağız. 4 milyon 689 bin emeklimizin hesaplarına 5 bin TL’yi yatıracağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.