Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cemaat ve tarikatlarla yapılan protokollere dair söylediklerine yönelik tepkiler devam ediyor. Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve CHP Bursa İl Örgütü, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü önünde konu hakkında açıklama yapmak isterken polis tarafından engellendi.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde 2024 yılı bütçesine ilişkin konuştu. Tekin, bakanlığın 2 bin 709 protokolünün bulunduğunu ve bunların onunun tarikat-cemaatlerle imzaladığını açıkladı. Tekin, yapılan protokollere dair şunları söyledi: “Sizin tarikat-cemaat dediğiniz bizim STK dediğimiz yapılarla toplasanız on tane protokolümüz vardır. Ben bu protokollerle bize hizmet eden, destek olanlara da teşekkür ediyorum. “
Yusuf Tekin’in bu açıklamasına tepkiler ise ardı ardına geldi. BursaMuhalif’in haberine göre Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan kitle, “Laik bilimsel eğitim istiyoruz” demek için toplandı. ÇEDES uygulamasını ve bakanı protesto etmek isteyen gruba polis engel oldu.
Açıklamanın Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde yapılmasına izin vermeyen polis yolun karşısında açıklama yapılmasını istedi. Bir süre Milli Eğitim Müdürlüğü önünde kalarak hem Bakan Tekin’i hem de polis engelini protesto eden eğitimciler daha sonra açıklama yapmak için bahçe dışına çıktı.
Bursa'da eğitimcilere polis müdahalesihttps://t.co/geuMhkLvHk @yeliznaz1978 @ozkanrona @egitimis @egitimisbursa pic.twitter.com/RnMyMZs6gy
— BursaMuhalif Gazetesi (@BursaMuhalif) December 22, 2023