Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç’ten bölgesel asgari ücret önerisi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretin bölgesel olarak uygulanabileceğini söyledi ve İstanbul ile 6. bölge teşvikleri kapsamındaki illerde asgari ücretin aynı olmaması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı‘na konuşan İTO Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretin bölgesel olarak uygulanabileceğini söyledi, “İstanbul’daki asgari ücretle, teşvikle ilgili 6. bölge kapsamındaki illerdeki asgari ücretin aynı olmaması gerekiyor. Gelişmiş illerde biraz daha yüksek, gelişmekte olan illerde görece bunun altında bir skalayla belirlenmesi fayda sağlayacaktır” dedi.

“İddialı” bir Orta Vadeli Program’ın (OVP) yürürlükte olduğunu dile getiren Avdagiç, asgari ücretin iş dünyasının rekabetçiliğini kaybetmeyecek şekilde belirlenmesi gerektiğini vurguladı:

“Buna bağlı olarak, enflasyon, kur ve faizle ilgili hedeflenen bir yol haritası var. Bütün bunların içinde iş dünyasının rekabetçiliğini kaybetmeyeceği bir denge içinde yürümemiz lazım. Sadece ücretlerin dengelenmesiyle değil, aynı zamanda faizlerin ve kurun da denge içinde olacağı bir yapı olması lazım ki Türkiye’deki üretici-ihracatçı rekabetçiliğini artırsın ve yurt içindeki üreticiler ithal ürünlere karşı dezavantajlı hale gelmesin. Yeni asgari ücretin bütün bu büyük resmi görerek belirlenmesinin doğru olacağı düşünüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.