Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Türk adaylık için DEM Parti’ye başvurdu

Kürt siyasetinin önemli ismi Ahmet Türk, iki kez seçildiği ancak yerine kayyum atandığı Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ne (DEM Parti) başvurdu.

Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne adaylığı için DEM Parti’ye başvurdu.

Başvurusunu sosyal medya platformu X’ten duyuran Türk, “Kayyumdan hesap sormak, yarım kalan işlerimizi tamamlamak, halkın iradesini yeniden dillerin ve dinlerin kadim şehri Mardin’le buluşturmak adına bu dönem yeniden DEM Parti’den Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkan aday adaylığı başvurusunda bulunduk. Özgür yarınlarımız için” diye yazdı.

Seçildi, kayyum atandı

Mardin’in 2014 yılında büyükşehir olmasıyla birlikte bağımsız aday olan ve kentin ilk büyükşehir belediye başkanı seçilen Ahmet Türk, 2016’da yerine kayyum atanarak görevden uzaklaştırılmıştı.

Bir süre tutuklu kalan Türk, daha sonra serbest bırakılmıştı. 2019 Yerel Seçimleri’nde bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’ün yerine bir kez daha kayyum atanmış ve yine görevden alınmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.