Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Davutoğlu, Kızıl Goncalar dizisine sahip çıktı: “Kurgu diziyle değil, gündüz programlarıyla uğraşın”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet – Gelecek Partisi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuştu. Son günlerde gündemden düşmeyen Kızıl Goncalar dizisine sahip çıkan Davutoğlu, “Bir kurgu diziyle değil, gerçek hayatın en sefil örneklerinin sergilendiği ATV’deki gündüz programlarıyla uğraşın” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet – Gelecek Partisi’nin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Davutoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen, seküler – muhafazakâr hayatların anlatıldığı Kızıl Goncalar dizisine sahip çıktı.

Dizinin hedef gösterildiğini hatırlatan Davutoğlu, “Bir kurgu diziyle değil, gerçek hayatın en sefil örneklerinin sergilendiği ATV’deki gündüz programlarıyla uğraşın” dedi:

“Aile içi ensest ilişkisi dahil her şeyin konuşulduğu, sabahtan akşama yayın yapacaksınız. Onun sahibi Sayın Cumhurbaşkanı’nın kardeşi olacak, oradaki en ufak açık oturumlara dahil müdahale edeceksiniz, ama sabahtan akşama aile yapımızı ortadan kaldıran her türlü rezilliğin gösterildiği, tartışıldığı sabah kuşağı programlarına, kadınlarımızın bütün mahremiyetinin ortaya çıkacak şekilde izin vereceksiniz, oradan rant elde edeceksiniz, öyle mi? Bundan daha büyük ahlaksızlık olmaz.”

Ahmet Davutoğlu, Kuzey Irak’ta Pençe – Kilit Harekâtı operasyonunda 12 askerin şehit düşmesinin ardından TBMM’de imzalanan ortak bildiri hakkında konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) imzalamamasını eleştiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

“Gönül isterdi ki beş değil altı partinin de imza attığı bir metinle ‘Bu ülkenin çocukları kardeştir ve ülkenin birliği için toprağa düşen herkes aziz şehitlerimiz mukaddestir ve onların davasına sahip çıkarız’ denilseydi. Ortak bir bildiride dahi buluşulamamış olması milletimizi derinden yaralamıştır. Biz Gelecek ve Saadet Partisi Grubu olarak tüm partileri bir ortak zeminde buluşturabilmek için o gece çok gayret sarf ettik çünkü eğer o acının yaşandığı gün bulaşamazsak ne zaman buluşacağız?”

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in şehit cenazesinde protesto edilmesini eleştirerek, “Maalesef bütün bu günlerde milleti birleştirmesi gereken Cumhurbaşkanlığı makamı neredeyse bundan sonraki cenazeleri ipotek altına alırcasına, ‘Daha ne günler göreceksiniz?’ tarzında halkı ana muhalefet partisi genel başkanına karşı tahrik etti. Düşmanınız gelse cenazede unutursunuz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.