Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (4 Ocak 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

CHP PM aday açıklamasını erteledi

CHP Parti Meclisi’nin 4 Ocak tarihli toplantısının ardından 200’ün üzerinde belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyordu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa’nın askıya alındığı gerekçesiyle aday açıklamayacaklarını duyurdu. Özel, MYK ve Parti Meclisi’nin olağanüstü gündeminin Yargıtay’ın Can Atalay kararı olduğunu söyleyerek, “Bugün bizden bir belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız” diye konuştu.

Ender Saraç hakkında “çocuğuna cinsel istismar” iddiasıyla kamu davası açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dr. Ender Saraç’ın çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla iddianame hazırladı. İddianamede cinsel istismara maruz bırakılan çocuğun şikayetinden vazgeçmesi mahiyetindeki beyanlarına itibar edilmediği vurgulandı. Savcılık Saraç’ın cezalandırılması ve mahkumiyeti halinde güvenlik tedbirinin uygulanması talep etti.

Muharrem İnce’den CHP ile işbirliği mesajı: “CHP, muhalefetteki en güçlü partidir”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce bir araya geldi. Özel, Memleket Partisi ile diyalog ve temas halinde olmak noktasında fikir birliğine vardıklarını söylerken, İnce CHP’nin amiral gemisi ve muhalefetin en güçlü partisi olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay görüşünde ısrarcı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türk Medeni Kanunu Çalıştayı”nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Tunç, Yargıtay’ın AYM’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararını tanımamasıyla ilgili konuştu.

Tunç, iki yüksek mahkeme arasında görüş ayrılığının oluştuğunu söyledi, “Son verilen karar, Yargıtay’ın vermiş olduğu karar. Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu, kesin hüküm de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM). Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz” dedi.

Batı illerindeki büyükşehirlerde “kent uzlaşısı” olmazsa DEM Parti seçimlere kendi adıyla girecek

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 3 Ocak’ta yerel seçim gündemiyle toplandı. Medyascope’un edindiği bilgiye göre DEM Parti, 13-14 Ocak tarihlerinde birinci ve ikinci olduğu 50 il ve ilçede ön seçim yapacak. DEM Parti, batı illerindeki büyükşehirlerde uzlaşmaya varılırsa “kent uzlaşısı”yla aday çıkaracak eğer süreç gelişmezse yerel seçimlere DEM Parti ismiyle girecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.