Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP PM aday açıklamasını erteledi | Özgür Özel: “Olağanüstü gündemimiz Anayasa’ya karşı darbe girişimidir”

CHP Parti Meclisi’nin 4 Ocak tarihli toplantısının ardından 200’ün üzerinde belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyordu. Genel Başkan Özgür Özel, Anayasa’nın askıya alındığı gerekçesiyle aday açıklamayacaklarını duyurdu. Özel, MYK ve Parti Meclisi’nin olağanüstü gündeminin Yargıtay’ın Can Atalay kararı olduğunu söyleyerek, “Bugün bizden bir belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi’nin bugün (4 Ocak) 200’ün üzerinde belediye başkanı adayını açıklaması bekleniyordu. Özgür Özel, Anayasa’nın askıya alındığı gerekçesiyle aday açıklamayacaklarını duyurdu. Yargıtay 3 Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gezi davasından tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını ikinci kez yok saymasına “Anayasa’yı askıya alma anlamına gelen bir darbe girişiminin son perdesi oynandı” diye tepki gösterdi.

“Bugün bizden belediye başkan adayı duymayacaksınız”

CHP Parti Meclisi’nin (PM) bugün 200’ün üzerinde belediye başkan adayını açıklaması bekleniyordu. Özel, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM toplantılarında olağanüstü gündemin Yargıtay’ın Can Atalay kararı olacağını açıkladı:

“Bugün bizden bir belediye başkanı adayı ve yerel seçimlere yönelik herhangi bir şey duymayacaksınız. MYK’mızın, Parti Meclisi’mizin olağanüstü gündemi, içinde bulunduğumuz Anayasa’ya karşı darbe girişimidir. CHP’nin toplumsal muhalefetle birlikte bundan sonraki yol haritasını konuşacağız. Önümüzdeki hafta içinde belirlenecek bir günde, bugünkü gündemde Parti Meclisi’miz yeniden toplanacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.