Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Fatih Altaylı yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Gazeteci Fatih Altaylı hakkında, kelime-i tevhid bayrağı taşıyan bir vatandaşa yumruk atılmasının ardından X hesabından yaptığı “Eline sağlık” paylaşımı nedeniyle soruşturma başlatıldı. Altaylı bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde ifade verdi. Altaylı ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nde yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul’da 1 Ocak’ta düzenlenen “Şehitlerimize Rahmet, Filistin’e Destek, İsrail’e Lanet” yürüyüşünün ardından üzerinde Arapça “La ilahe illallah Muhammedün Resulullah” yazan kelime-i tevhid bayrağı taşıyan İsmail Aydemir adlı bir vatandaş, Ege Akersoy isimli şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğramıştı. Gazeteci Fatih Altaylı da olayın sosyal medyada viral olmasından birkaç saat sonra “Eline sağlık” yazılı bir tweet paylaştı.

Tweetin ardından Altaylı hakkında “suçu ve suçluyu övme” gerekçesiyle soruşturma başlatılırken Altaylı söz konusu tweetini sildi ve YouTube kanalından yaptığı açıklamada, “Tweette tek bir şey söyledim: ‘Elinize sağlık. Bir anda ne kadar adam varsa ortaya döküldü. Sanki ben yumruk atana ‘Eline sağlık’ diyormuşum. Halbuki ben hiçbir şey demiyorum. Kim ne anlayacak onu görmeye çalışıyorum” diye konuştu.

1 saat ifade verdi

Altaylı bugün (5 Ocak 2024) Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifade verdi. Bir saat süren ifadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Altaylı, yurtdışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.