Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurtlar Sofrasında Kadınlar (6): Çankaya Belediye Başkan aday adayı Tezcan Karakuş Candan anlatıyor

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programı, yerel seçimlerde aday adayı olan kadın siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Programın konuğu olan CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Tezcan Karakuş Candan adaylığa giden süreci, kadın aday olarak yaşadıklarını ve projelerini Medyascope’a anlattı…

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Tezcan Karakuş Candan, kadın adayların önüne çıkarılan engellere ilişkin, “Kadınlar da kırmızı başlıklı kız değil” dedi.

Zorunlu bir sürecin içerisindeyiz” diyen Candan, “Kendi mücadelesini yürütebilen kadınların olmasının önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Siyasete yalnızca kadın aday perspektifinden de bakılmaması gerektiğini belirten Candan, liyaketin önemini, “Siyasetin erkek egemen bakış açısıyla yakınlarını önerdiğini çok açık bir şekilde görebiliyoruz siyasetin içerisinde” sözleriyle vurguladı.

Atatürk Orman Çiftliği ve Togo kulelerindeki mücadele süreçlerini de hatırlatan Candan, “Benim aday adaylığım mevzusu bir kariyer planlaması değil mücadelede el yükseltme” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.