Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç’tan Sinan Ateş mesajı: “‘Ülkücüyüm’ diyen 1980 öncesi ülkücülerin hayatlarını bir kez daha okusun”

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ı ziyaret etti. Buradaki konuşmasında Sinan Ateş cinayetine değinen Arınç, “‘Ülkücüyüm’ diyen 1980 öncesi ülkücülerin hayatlarını bir kez daha okusun, örnek alsın” dedi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün (15 Ocak) Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ’ı ziyaret etti. Arınç, 30 Aralık 2022’de Ankara’daki ofisinin önünde öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında konuştu.

24 yaşında Milli Selamet Partisi Manisa İl Başkanı olduğunu hatırlatan Arınç, “Darbe ile siyasi yasaklı oldum. O zaman Manisa’da başta Selçuk Özdağ olmak üzere ülkücü arkadaşlarım vardı. Hepsi inancı, vatansever, milliyetçi insanlardı” dedi.

Sinan Ateş’in öldürülmesine değinen Arınç, “Bugün ülkücü geçinenlerini ve ülkücülerini geçmişten örnek almaya davet ediyorum. O zaman her gün üç-beş şehit verdiğimiz Manisa bunlardan bir tanesidir. Başlarını dik tutan, ülke ve ülküleri için kendilerini siper eden insanları savunmak bana nasip oldu. Bugün maalesef ülkücülerin başında olan insan resmen katlediliyor” diye konuştu.

Arınç, Ateş’in öldürülmesiyle ilgili hâlâ bir dava açılmadığını söyledi:

“Gelinen nokta üzüntü vericidir.  ‘Ülkücüyüm’ diyen 1980 öncesi ülkücülerin hayatlarını bir kez daha okusun, örnek alsın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.