Kurtlar Sofrasında Kadınlar (18): CHP Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı Fidan Aslan Eroğlu anlatıyor

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programı, yerel seçimlerde aday adayı olan kadın siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beşiktaş Belediye Başkan aday adayı Fidan Aslan Eroğlu, Beşiktaş’ın problemlerini ve kadınların Türkiye siyasetindeki rolünü anlattı.

Eroğlu, 1999 ile 2019 yıllarında Türkiye çapında kadın belediye başkanı oranının yüzde 2,86 olduğunu söyledi, “Bu seçimlerde bu biraz daha arttı, 3,09 oldu” dedi.

Türkiye’nin iki temel sorunu olduğunu dile getiren Eroğlu, “Biri zenginleşme, bunu ekonomik anlamda söylüyorum. Diğeri de demokratikleşme. Şimdi bu ikisinin çözülmesiyle aslında birçok sorunumuz çözülüyor. Bunların çözülebilmesi için de toplumun yarısından fazlasını oluşturan kadınların hem üretimde hem de yönetimde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Biz ancak bu şekilde ilerlersek ülkemiz çağdaşlık seviyesine gelebilir, ancak bu şekilde zenginleşebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Sosyal yardımların “yaraya pansuman” durumunda olduğunu belirten Eroğlu, daha kalıcı çözümlere ihtiyaç olduğunu dile getirdi:

“Ben beş senedir sahada olduğum için ve vatandaşlardan çokça birçok farklı konuda telefon aldığım için, Beşiktaş’ta en önemli iki konunun kreşler ve yurtlar olduğunu biliyorum. Bu konuda çok fazla talep aldık. Ne yazık ki şu anda bunları karşılayacak bir seviyede değiliz. Şu an var olan kreşlerimiz ve yurtlarımız yetersiz. Bunların sayısını arttırmamız gerekiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.