Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Türkiye-ABD ilişkilerinin 15 zor günü

Murat Yetkin Yetkinreport’ta yayımladığı son yazısında, Türkiye-ABD ilişkilerindeki zorlu 15 günlük dönemi ele aldı. Buna göre Türkiye’nin F-16 savaş uçağı satın alması ve İsveç’in NATO üyeliği konuları masada. Yetkin ayrıca Türkiye’nin olası Eurofighter uçağı alımını ve yerli tasarım olan “Kaan” savaş uçağının geliştirilmesini de değerlendirdi.

Gazeteci Murat Yetkin kendi bloğunda yazdığı yazısında, Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini onaylamasının ardından, ABD Başkanı Biden’ın Kongre’den Türkiye’ye F-16 satışını istemesini, Kongre içi dinamikleri, İsrail lobisinin rolünü, Yunanistan ve Ermenistan’ın muhalefetini ele aldı.

Ayrıca Türkiye’nin savunma stratejilerindeki değişimler ve Eurofighter alımı ve “Kaan” adlı kendi savaş uçağını geliştirme planları üzerine durulmasına da dikkat çekti.

Yetkin yazısını, “Kendimizi zor duruma düşürüp, sonra çıkmak için çabalamaktan kurtulamıyoruz özetle” diyerek tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.