Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya verilen hapis cezası onandı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya “silahlı terör örgütü propagandası” suçlamasıyla verilen 2 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezası istinafta onandı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın “silahlı terör örgütü propagandası” suçlamasıyla mahkûm edildiği 2 yıl 8 ay 15 günlük hapis cezası kararına yönelik temyiz incelemesini tamamladı.

İstinaf, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Fincancı hakkındaki değerlendirmesini yerinde bularak verilen cezayı onadı. Mahkeme, herhangi bir hukuka aykırılık, delillerde ve işlemlerde bir eksiklik olmadığına karar verdi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, cezanın kanuni olarak uygulandığını belirtti, ayrıca sanık avukatları ve cumhuriyet savcısının söylediği nedenleri yerinde görmedi ve temyiz başvurusunu esastan reddetti.

Ne olmuştu?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kuzey Irak’taki operasyonlarında kimyasal silah kullandığına ilişkin iddiaların araştırılması gerektiğini söyledikten sonra iktidarın hedef gösterdiği TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı.

Fincancı, 26 Ekim 2022’te İstanbul’da gözaltına alındı ve 27 Ekim’de de “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Ankara Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fincancı’nın ikâmet adresinin İstanbul olması nedeniyle dosya İstanbul’a gönderildi.

Fincancı’nın “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması 11 Ocak 2023’te İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan Şebnem Korur Fincancı tahliye edildi. Fincancı, duruşmanın ardından Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi’nden bırakıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.