Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Adnan Oktar ve örgüt yöneticilerine hapis cezası

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik, Oktar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet”suçundan görülen dava karara bağlandı.

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik, Oktar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında “6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” suçundan görülen dava karara bağlandı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 14 sanık, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katılırken, sanık Mehmet Murat Atmaca ile avukatları salonda hazır bulundu.

Duruşmada, sanıkların savunmalarının alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, sanık Ali Suat Kütahnecioğlu’nu “6136 sayılı Kanun’a muhalefet” suçunu işlediği sabit olduğu ve bu suçu örgüte kazandırılacak kişileri etkilemede kullandığı gerekçesiyle bir yıl 6 ay hapis ve 1500 lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, örgüt yöneticileri olan sanıklar Adnan Oktar, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, Mehmet Noyan Orcan, İbrahim Tuncer, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Ulviye Didem Ürer ve Yeliz Sucu’yu aynı suçtan Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi kapsamında, örgüt faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan cezalandırılmaları sebebiyle bir yıl altışar ay hapis ile 1500’er lira adli para cezasına mahkum etti

Sanık Mehmet Murat Atmaca’yı “6136 sayılı Kanuna muhalefet” suçundan iki yıl altı ay hapis ile 2400 lira adli para cezasına mahkum eden mahkeme, Oktar’ın da aralarında bulunduğu 13 örgüt yöneticisi sanığın da bu suçtan aynı oranda hapis cezası almasını kararlaştırdı.

Heyet, sanık Rasin Kotil’in, “6136 sayılı Kanuna muhalefet” suçunun unsurları oluşmadığı için beraatına karar verdi.

Mahkeme ayrıca bir kısmı suçta, bir kısmı örgütsel faaliyetler kapsamında kullanılan tabanca, tüfek, fişek, kovan, şarjör, taşıma kılıfı gibi malzemelerin müsadere edilmesini kararlaştırdı.

Oybirliğiyle verilen kararda, sanıkların cezasına indirim uygulanmazken, erteleme yapılmamasına da hükmedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.