Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anadolu Efes’te Erdem Can dönemi sona erdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden Anadolu Efes, dün (30 Ocak) Zalgiris Kaunas deplasmanında alınan ağır yenilginin ardından koç Erdem Can ile yollarını ayırdı. 

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Turkish Airlines EuroLeague ekiplerinden Anadolu Efes, başantrenör Erdem Can ile yollarını ayırdığını açıkladı. 

Lacivert-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada “Anadolu Efes Spor Kulübü olarak Sayın Erdem Can ile yollarımızı ayırmış bulunuyoruz. Kendisine kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz Haziran ayında takımın başına getirilen 43 yaşındaki koç ile 2 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Ancak son dönemde saha içerisinde alınan başarısız sonuçlarının ardından, 7 ay içerisinde Erdem Can ile yollar ayrılmış oldu. Pazar günü oynanan Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi mücadelesinde Pınar Karşıyaka deplasmanında farklı mağlup olan Anadolu Efes’te dün oynanan Turkish Airlines EuroLeague karşılaşmasında da Zalgiris Kaunas deplasmanında alınan farklı mağlubiyet bardağı taşıran son damla oldu. Litvanya deplasmanında maçın başından itibaren görece zayıf rakibine karşı sahada varlık gösteremeyen Anadolu Efes, henüz 13. dakikada 30 sayı geri düştü. Maç sonunda da 26 sayı farkla mağlup olan lacivert-beyazlılar, ilk 10 şansını da zora sokmuş oldu. Sahadaki oyuncuların vücut dilleri ve farklı geri düşmelerine rağmen reaksiyon göstermemeleri, kulüp yönetimi açısından da koçla yolların ayrılması gerektiği nokta olarak görüldü.

Özellikle Turkish Airlines EuroLeague’de yaşanan sakatlık problemleriyle de birlikte oldukça istikrarsız performanslar sergileyen Anadolu Efes, geride kalan 24 maçta yalnızca 9 galibiyet elde ederek 16. sıraya kadar geriledi. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde ise 18 karşılaşmaya çıkan lacivert-beyazlılar, 15 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile ilk sırada yer alıyor. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.