Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Türkiye’de sayıları az da olsa kimi çevrelerde şeriata yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı vardır”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan baroları ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in zorunlu din kültürü dersiyle ilgili açıklamalarını hedef aldı. Türklüğü İslam dininden bağımsız tartışanlara “lümpen faşist” diyen Erdoğan “Türkiye’de sayıları az da olsa kimi çevrelerde şeriata yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı vardır. Milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığının birinci dönem aday din görevlileri mezuniyet töreninde konuştu. İstanbul’da 1 Ocak’ta yürüyüş yaparak hilafet çağrısı yapanlara sahip çıkan Erdoğan, baroların olaylar üzerine yaptığı Anayasa’yı hatırlatan açıklamalarını eleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in zorunlu din dersi ile ilgili açıklamalarını da hatırlatan Erdoğan, din görevlilerine seslendi:

“Türkiye’de sayıları az da olsa kimi çevrelerde şeriata yönelik sergilenen pervasızlıkların temelinde cehalet ve bilgisizlik hastalığı vardır. Ülkemizde en azından bir kesimin içinde bulunduğu cehalet karanlığında giderek daha fazla boğulduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. İnşallah el ele vererek sizlerin de samimi gayretleriyle milli bünyemize tehdit teşkil eden bu cehalet karanlığını yırtıp atacağımıza inanıyorum.”

“İslamsız Türklük tanımlayan lümpen faşistler”

“Son dönemde Türkiye karşıtı kimi çevreler tarafından aynı amaca hizmet eden çift kulvarlı bir kampanya yürütüldüğünü görüyoruz. Bunlardan ilki lümpen faşistlerin gündeme getirmeye çalıştığı islamsız Türklük tanımlarıdır. Milletimizin İslam’a ve Kuran’a hizmetle geçen 1300 yıllık şanlı tarihi bu şekilde yok sayılmaya çalışılıyor. Böylece milletimizi ayakta tutan, milletimize asli kimliğini kazandıran, tarihi, kültürel ve beşeri değerler tahrip etmek isteniyor.”

“İslam’ın gaza ruhunu taşımayan Türklük tanımı Türk milletini müzeye kaldırma teşebbüsüdür”

“Çok açık ve net söylüyorum İslam’ın gaza ruhunu taşımayan bir Türklük tanımı ve projesi aslında Türk milletini müzeye kaldırma, folklorik bir öğe haline getirme teşebbüsüdür. Burada gaye milletin mayasını bozmak, dışarıdan sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek, mümkünse teslim olmaktır. Kampanyanın ikinci kulvarında ise farklı maskeler altında sahnelenen şeriat düşmanlığı vardır. İslam’ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık esasında dininin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak yaşayıp yaşamamak elbette bir tercih meselesidir ama dinin emirlerine dil uzatmak başka bir konudur.”


“Kimi barolar Kelime-i Tevhid lafzının yazılı olduğu bayraktan rahatsız olup edepsiz ifadelerle suç duyurusunda bulunabiliyor”

“Düşünebiliyor musunuz, bu ülkenin hukukunu savunmakla görevli olan kimi barolar çıkıyor Kelime-i Tevhid lafzının yazılı olduğu bayraktan rahatsız oluyor. Hatta son derece edepsiz ifadelerle suç duyurusunda bulunabiliyor. Bu ülkenin kendini sanatçı olarak tanımlayan kimi şahsiyetleri inancını dosdoğru yaşamaktan başka gayesi olmayan milyonlarca vatandaşımızı gerici, yobaz, mülteci diyerek tahkir edebiliyor. Bu ülkenin en büyük ikinci siyasi partisinin şu anki Genel Başkanı çocuklara din eğitimi verilmesine ortaçağ zihniyeti deme gafleti gösterebiliyor.”

“Bu güruhun ayrıca vasfı cehaletinden kaynaklanan kibridir, nobranlığıdır”

“Ülkemizde özellikle tek parti döneminde başlayan daha sonra vesayet dönemlerinde artan kimliksizleştirme politikaları bu toprakların nasıl vatan kılındığını bilmeyen, milletimizi millet yapan hasretlere bigane olan Türkiye’ye dair hiçbir tasavvuru, hiçbir hayali hiçbir endişesi olmayan, zihni ve kalbi sömürgeleştirilmiş bir güruh ortaya çıkarmıştır. Bu güruhun ayrıca vasfı cehaletinden kaynaklanan kibridir, nobranlığıdır. Kendi insanına karşı hiçbir had, hudut tanımamasıdır. Bunlar bir kez olsun içinde yaşadığı toplumu tarihi, inancı, kültürü ve kutsallarıyla anlamaya hiç uğraşmadılar. Bunun yerine Anadolu insanına başkalarının penceresinden bakarak aşağılamayı tercih ettiler. Hatta çoğu zaman özendikleri ve özendirildikleri Batı kadar bile kendi insanını tanımak gafleti göstermediler. Millete ait tüm kadim değerleri gerilik emaresi olarak gördüler. Giydiği kılık kıyafetine göre insanımızı ayırdılar, ötekileştirdiler. Modernliği ve ilerlemeyi bir gardrobun iki kapağı arasına hapsettiler. Bu kadar basitler. Önyargılarını kırmaya cesaret edemedikleri gibi aynı havayı, toprağı, çevreyi paylaştıkları toplum kesimleriyle fikri, sosyal ve kültürel birliktelik geliştiremediler. Cehaletin konforunu bilginin zahmetine tercih ettiler”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.