Hakem Halil Umut Meler’e saldıran Faruk Koca: “Bedelini ödedik”

Hakem Halil Umut Meler’i darp eden ve 16 gün cezaevinde kalan eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca “Biz zaten bireysel yaptığımız eylemden dolayı bunun bedelini ödedik. 16 gün cezaevinde kaldım. Adli süreç devam ediyor. Keşke olmasaydı” dedi.

Hakem Halil Umut Meler’i darp eden ve 16 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen eski MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, Anadolu Ajansı‘na konuştu. Taraftarların artık maça gitmek istemediğini söyleyen Koca, “Biz zaten bireysel yaptığımız eylemden dolayı bunun bedelini ödedik. 16 gün cezaevinde kaldım. Adli süreç devam ediyor. Keşke olmasaydı. Toplum olarak maalesef eleştiri ve uyarılardan ziyade olaylar, büyük boyutlu eyleme dönüştükten sonra dikkatimizi çekiyor. Bunun sıkıntısını yaşamış biri olarak, bu olay, sonraki süreçte iyi adımların atılmasına sebep olursa biz de teselli oluruz” diye konuştu.

Türkiye’de futbolun marka değerinin gerilediğini belirten Koca, “Bunda başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, futbol kulüpleri ve başkanları bizler de dahil, futbolcular, menajerler, hocalar, herkes bu işin suçlusudur” dedi.

“İnsanız, beşeriz, bazen zayıf düşebiliyoruz”

Koca şöyle devam etti:

“Ülke futbolunun geldiği durumla ilgili olumsuzluklar peş peşe gelince biz de insanız, beşeriz, bazen zayıf düşebiliyoruz, böyle tepki verebiliyoruz. Haksızlığa tepki vermek insani bir şey ama tepkinin biçimi yanlış olabilir. O anlamda biçim konusunda öz eleştirimizi yaptık.”

“Yanlış bir mekanizmanın üzerinde oturuyoruz”

Futboldaki problemlerin konuşulması gerektiğini dile getiren Koca, “Yanlış bir mekanizmanın üzerinde oturuyoruz. Sonra öfkelenip kızıp tepki veriyoruz. Bütün kulüp başkanları hakemlerle ilgili çok ağır ifadeler kullanıyor. Spor yorumcuları hakemlerle ilgili ağır ifadeler kullanıyor. Hakemler de rahatsız. O zaman bunun bir şekilde düzelmesi gerekir” dedi.

Faruk Koca, futbol yöneticiliğinin çok zor olduğuna değindi:

“Her gün para aramak zorunda kalıyorsunuz. Futbolcu almalısınız. Başarı olunca alkışlanıyor, en ufak başarısızlıkta eleştiriliyorsunuz. Türkiye’de olması gereken bir futbol kültürü yok. Bu, futbol izleyicisine bırakılmaz. Futbolun kurumsallaşması lazım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.