Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Turkish Airlines EuroLeague’de 25. hafta geride kaldı: Anadolu Efes, Armani Milan’ı 79-73 geçti – Fenerbahçe Beko, AS Monaco’ya son çeyrekte kaybetti

Turkish Airlines EuroLeague’de çift maç haftasının ikinci ayağı olan 25. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Temsilcilerimizden Anadolu Efes konuk ettiği EA7 Emporio Armani Milan’ı 13 sayı farktan geri dönerek 79-73 mağlup etti. Fenerbahçe Beko ise AS Monaco deplasmanında son çeyrekteki kötü oyunu ile 76-69 mağlup oldu. 

Anadolu Efes 79-73 EA7 Emporio Armani Milan

Turkish Airlines EuroLeague’in 25. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, konuk ettiği EA7 Emporio Armani Milan’ı 79-73’lük skorla mağlup etti. İkinci çeyrekte 13 sayı geri düşmesine rağmen üçüncü çeyrekteki oyunu ile galip gelmeyi başaran lacivert-beyazlılar, yeni başantrenörü Tomislav Mijatovic yönetimindeki ilk maçını kazanmış oldu. Bu sezonki 10. galibiyetini elde eden Anadolu Efes play-in yarışına tutundu. 

Karşılaşmaya iyi başlayan EA7 Emporio Armani Milan ilk 3 dakikayı 6-2 üstün geçti. Ancak Tibor Pleiss’ın 7 sayısı ile 7-0’lık seri yakalayan Anadolu Efes, televizyon molasına 9-6 üstün girdi. Mola dönüşünde İtalyan ekibi üstünlüğü tekrar alsa da, lacivert-beyazlılar son bölümde skoru dengeledi ve ilk çeyrek 15-15 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte ise Rodney McGruder’in üç sayılık atış isabetleri ile etkili olan EA7 Emporio Armani Milan devrenin bitimine 4 dakika kala 38-25’lik üstünlük yakaladı. İlk yarının son bölümünde Anadolu Efes, Shane Larkin’in sayıları ile farkı biraz olsun kapatsa da, soyunma odasına konuk ekibin 43-34’lük üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya ise harika bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Shane Larkin ve Tibor Pleiss’ın sayıları ile 17-2’lik seri yakaladı ve çeyreğin bitimine 4:41 kala 50-45’lik skorla öne geçti. Periyodun ikinci yarısında da rakibine yalnızca 5 sayı izni veren lacivert-beyazlılar, son çeyreğe 64-50 üstün girdi. Son çeyreğe ise iyi başlayan EA7 Emporio Armani Milan, Shavon Shields ve Johannes Voightmann’ın etkili oyunu ile mücadelenin sona ermesine 3:24 kala skoru 71-71’de eşitledi. Skorun eşitlenmesinin ardından Will Clyburn’ün üst üste iki üçlüğü ile skoru 77-71’e getiren Anadolu Efes, son anlarda da hata yapmadı ve karşılaşmadan 79-73’lük skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes’te Shane Larkin 19 sayı ve 6 asist ve Tibor Pleiss da 17 sayı ve 6 ribaund kaydetti. EA7 Emporio Armani Milan’da ise Shavon Shields 17 sayı ve 7 ribaund, Johannes Voigtmann 16 sayı ve  5 ribaund ve Rodney McGruder da 16 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P: 
15-15
2P: 19-28
3P: 30-7
4P: 15-23

Karşılaşmanın özeti:

Tomislav Mijatovic soyunma odasında coşkuyla karşılandı:

Anadolu Efes’in yeni başantrenörü Tomislav Mijatovic’in açıklamaları:

“Harika bir atmosferde bu maçı oynadık, oyuncularımız muhteşem bir efor sarf ettiler. Tabi ki çok duygusal günler yaşadık, bu olaylardan sonra reaksiyon vermek istedik. Tüm oyuncularımız katkı sağladı, oyuncularımızın her birine teşekkür etmek istiyorum.

İkinci yarıda bazı iletişim hataları sebebiyle rakibimize boş üç sayı atış şansları verdik ama bunlar cesaretimizi azaltmadı. Gerek topa baskımız, gerek adam adama baskımız fayda sağladı. Kısa oyuncularımız çok iyi performans gösterdi.

Tekrar bu galibiyete katkı sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Sinan Erdem’de her zaman olduğu gibi yine harika bir taraftarımız vardı. Katkı sağlayan herkese emekleri için teşekkür ediyorum.”

AS Monaco 76-69 Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines EuroLeague’in 25. haftasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko deplasmanda AS Monaco’ya 76-69’luk skorla mağlup oldu. Bu sezonki 10. mağlubiyetini alan sarı-lacivertliler, AS Monaco’ya yakalansa da, ilk maçtaki 12 sayılık galibiyetinden dolayı ikili averajı kaybetmedi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Beko Scottie Wilbekin’in iyi oyunu ile televizyon molasına 13-8 üstün girdi. Mola dönüşünde de Johnathan Motley ile etkili olan sarı-lacivertliler, ilk periyodu 25-21 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte ise dengeli geçen ilk bölümün ardından, Johnathan Motley ve Georgios Papagiannis ile etkili olan Fenerbahçe Beko, ilk yarının bitimine 3:41 kala 38-27’lik üstünlük yakaladı. Son bölümde Donatas Motiejunas’ın sayıları ile farkı kapatsa da Amine Noua’ın üçlükleri ile sarı-lacivertliler soyunma odasına 44-36 üstün gitti.

İkinci yarıda da Nick Calathes ve Sertaç Şanlı’nın sayıları ile üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko son çeyreğe 61-55 önde girdi. Son çeyreğe ise Mike James’in üst üste isabetleri ile iyi başlayan taraf AS Monaco olurken, karşılaşmanın son 7 dakikasına ev sahibi ekibin 67-66’lık üstünlüğü ile girildi. Son bölümde de sayı üretmekte oldukça zorlanan sarı-lacivertliler,  76-69’luk skorla mağlup oldu.

AS Monaco’da Mike James 23 sayı ve 6 asist, Elie Okobo 16 sayı, John Brown 15 sayı ve Donatas Motiejunas 11 sayı kaydetti. Fenerbahçe Beko’da ise Sertaç Şanlı 12 sayı, Scottie Wilbekin 11 sayı ve 5 asist, Johnathan Motley 11 sayı ve 7 ribaund ve Nick Calathes de 10 sayı kaydetti.

Çeyrek skorları:

1P:
 21-25
2P: 15-19
3P: 19-17
4P: 21-8

Karşılaşmanın özeti:

25. haftada alınan toplu sonuçlar:

25. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.