Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Azerbaycan’da seçim: Çıkış anketine göre Aliyev, büyük farkla seçimi kazandı

Azerbaycan’da bugün (7 Şubat) saat 08.00’de başlayan cumhurbaşkanlığı seçimi saat 19.00’da sonlandı. Sandık çıkış anketine göre cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yüzde 93,9 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı oldu.

Azerbaycan’da şimdiki cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de arasında bulunduğu yedi adayın yarıştığı Azerbaycan cumhurbaşkanlığı seçiminde Aliyev, oyların yüzde 93,9’unu alarak yeniden seçildi. 62 yaşındaki Aliyev, 20 yıldır Azerbaycan Cumhurbaşkanı olarak görev yapmakta.

Azerbaycan’da cumhurbaşkanı seçim yerel saatle 08.00’de başladı ve saat 19.00’da sonlandı. cumhurbaşkanlığı seçiminde sandık çıkış anketi gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri (ABD) şirketi Oracle Advisory Group, Aliyev’in oyların yüzde 93,9’unu alarak yeniden seçildiğini belirtti.

Aliyev’i yüzde 1,8 oy alarak takip eden aday ise Zahid Oruç oldu.

Adaylar arasında bulunan Zahid Oruç, Razi Nurullayev, Fazıl Mustafa ve Kudret Hasanguliyec, iktidar yanlısı milletvekiliyken Elsad Musayev ise muhalefet partisi Büyük Azerbaycan Partisi adayıydı. Fuad Aliyev ise seçimlere bağımsız girdi.

Erdoğan’dan tebrik

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri kazanan Aliyev’i telefonla aradı ve kutladı.

Azerbaycan seçimleri sosyal medyada şaka malzemesi oldu

Azerbaycan’da saat 19.00 sularında sandıkların kapanmasıyla birlikte herkesin gözü ilk çıkış anketindeydi. İlk çıkış anketinin paylaşılmasıyla birlikte Türkiye seçimlerini de anımsatan sosyal medya kullanıcılarından bazıları “Öndeyiz” tweetleri attı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.