Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (270): Tour of Antalya’da dikkatle takip edilmesi gereken beş bisikletçi

Bisiklet sporunun ülkemizdeki önemli organizasyonlarından Tour of Antalya beşinci edisyonu ile 8 Şubat Perşembe günü başlıyor. Turda yer alacak birbirinden değerli bisikletçilerin arasından dikkatle takip edilmesi gereken beş ismi Medyascope Spor Servisi olarak sizler için derledik.

5) Ramazan Yılmaz – Adria Mobil

Tour of Antalya 2024’te dikkatle izlenmesi gereken beş isim listemizin beşinci sırasında Adria Mobil mayosu ile turda yer alacak 19 yaşındaki genç Milli bisikletçimiz Ramazan Yılmaz yer alıyor. Geçtiğimiz yıl Portekiz’de düzenlenen Avrupa Gençler Pist Bisikleti Şampiyonası’nda elde ettiği bir gümüş ve bir bronz madalya ile ülkemizi gururlandıran genç Ramazan, yol bisikletinde de ilk ciddi sınavına Tour of Antalya 2024’te Adria Mobil takımı ile çıkacak.

Pelotonun önemli isimlerinden Primoz Roglic, Domen Novak gibi isimlerin de ilk profesyonel takımı olan Adria Mobil’in, Türk bisikletinin geleceği olarak görülen Ramazan Yılmaz’ın da gelişimine nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu. Ülkemiz bisikletinin en önemli genç yetenekleri arasında yer alan Ramazan Yılmaz’ı, profesyonel bisiklet kariyerindeki ilk ciddi yarışında takip etmek oldukça heyecan verici bir deneyim olacaktır. 

4) Maximilian Stedman – Beykoz Belediye Spor 

Tour of Antalya 2024’te dikkatle izlenmesi gereken beş isim listemizin dördüncü sırasında ise Beykoz Belediye Spor takımının 27 yaşındaki Britanyalı bisikletçi Maximilian Stedman yer alıyor. Tour of Antalya’da ikinci kez boy gösterecek Stedman, daha önce 2020 yılında katıldığı turda Britanya takımı Canyon dhb p/b Soreen genel klasman şampiyonluğu yaşamıştı. Bu yıl turda ülkemiz takımlarından Beykoz Belediye Spor ile yer alacak başarılı sporcu, ”ev sahibi” sıfatı ile aynı başarıyı bir kez daha tekrarlamak isteyecektir.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da Beykoz mayosu ile iyi bir performans sergileyen Maximilian Stedman, genel klasmanı 19. sırada tamamlayarak, turda yer alan takımlarımız arasında genel klasmanı en yüksek sırada noktalayan isim olmuştu. Ayrıca geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Tour of İstanbul’da da tırmanış klasmanı şampiyonluğuna uzanan Stedman, zorlu tırmanışları bulunan Tour of Antalya’da tırmanış yeteneği ile fark yaratacaktır.

3) Giulio Pelizzari – VF Group-Bardiani CSF-Faizane

Tour of Antalya 2024’te dikkatle izlenmesi gereken beş isim listemizin üçüncü sırasında ise VF Group-Bardiani CSF-Faizane takımının 19 yaşındaki İtalyan genç yıldızı Giulio Pelizzari yer alıyor. İtalyan bisikletinin heyecan verici genç yetenekleri arasında yer alan Pelizzari, geçtiğimiz yıl yaptığı çıkışla adından söz ettirdi.

Ağustos ayında Tour de l’Avenir’de genel klasman ikinciliğini elde eden Pelizzari, Ekim ayında da 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda genel klasmanı altıncı sırada tamamlayarak geleceğe yönelik olumlu sinyaller verdi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun efsanevi Babadağ etabını altıncı ve diğer tırmanış etabı olan Selçuk etabını son metrelerde geçilerek şanssız şekilde üçüncü tamamlayan genç İtalyan, tırmanış yeteneği ile zorlu tırmanışları bulunan Tour of Antalya’da da adından söz ettirecektir. Gelecekte çok daha iyi yerlere gelmesi muhtemel Pelizzari’yi ülkemizde adım adım gelişimini takip etmek bisikletseverler adına heyecan verici bir deneyim olacaktır. 

2) Edoardo Zambanini – Bahrain-Victorious

Tour of Antalya 2024’te dikkatle takip edilmesi gereken beş isim listemizin ikinci sırasında ise World Tour ekiplerinden Bahrain-Victorious’un 22 yaşındaki İtalyan bisikletçisi Edoardo Zambanini yer alıyor. Kariyerinde daha önce 2022 La Vuelta ve 2023 Giro koşma fırsatı da yakalayan genç İtalyan, Vuelta’da genel klasmanda 36, gençlerde 10, Giro’da ise genel klasmanda 40 ve gençlerde de 13. sırada yer alarak ilk büyük tur tecrübeleri için iyi performanslar sergilemişti.

Tour of Antalya 2024’te yer alan iki World Tour ekibinden Bahrain-Victorious’un güçlü kadrosunda kendini göstermek isteyecek Zambanini, güçlü tırmanış kapasitesi ile de genel klasmanda şampiyonluk adayları arasında yer alıyor. Genç yaşına rağmen iki büyük tur tecrübesi ile tecrübeli sayılabilecek Edoardo Zambanini, son iki edindiği tecrübelerin üzerine gelişimi takip etmek, geleceği adına da sinyaller verecektir.

1) Timothy Dupont – Tarteletto Isorex

Tour of Antalya 2024’te dikkatle takip edilmesi gereken beş isim listemizin ilk sırasında ise Tarteletto-Isorex takımından 36 yaşındaki Belçikalı sprinter Timothy Dupont yer alıyor. Turdaki en deneyimli isimler arasında yer alan Dupont, buna rağmen son zamanlarda oldukça formda. Geçtiğimiz yıl ülkemizde Tour of Istanbul ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda da yarışan Belçikalı, iyi performanslar sergiledi.

Tour of Istanbul’da bir etap galibiyeti ve sprint klasmanı şampiyonluğunu hanesine yazdıran Timothy Dupont, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda ise iki kez etap podyumu görmüş ve sprint klasmanında beşinci sırada kalmıştı. Tour of Antalya 2024’te de sprint anlarında gözlerin üzerinde olacağı yaşlı kurt, tecrübesi ile yeşil mayo klasmanının en önemli adayı olarak ön plana çıkıyor. 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.