Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler | 7 Şubat 2024

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da kendisiyle yol yürüyüp de sonradan yolunu değiştirenleri hedef aldı. Erdoğan, AKP’den aday gösterilmemesinin ardından Yeniden Refah Partisi’den (YRP) büyükşehir belediye başkan adayı gösterilen eski AKP MKYK Üyesi Mehmet Kasım Gülpınar’ı çağrıştıran konuşmada Mecelle’nin kuralını hatırlattı ve “Bazı durumlarda eskilerin ‘Def-i mazarrat celb-i menafiden evladır’ deyimindeki usulüyle hareket etmek gerekir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeniden aday göstermesinin ardından protestoların odağında olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Genel Başkanımızla konuştum, duruşu net. ‘Adayımız Lütfü Savaş, seçimi kazanacağız’ diyor” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday olmayacağını duyurdu. Demirtaş’ın başlamadan biten adaylık sürecinde ne oldu? Sizin için derledik.

DEM Parti milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki ve Saruhan Oluç, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etti. Tiryaki ve Oluç, Demirtaş’ın “Başak Hanım’ın adaylık açıklaması partimize güç vermek içindi, geri çekilme açıklaması da partimizin bilgisi dahilinde. Bütün bu süreçler birlikte yürütülmüştür halkımız bilsin, halkımız bize güvensin ne yaptığımızı biliyoruz” mesajını aktardı.

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Washington Büyükelçisi Namık Tan, iki Dışişleri Bakanlığı çalışanının intihar ettiğine yönelik iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tan, iki çalışanın uğradıkları baskılar ve mobbing yüzünden intihar edip etmediklerini sordu.

“Afete Karşı Dayanıklı İstanbul” projesini tanıtan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakiplerine seslendi. Projelerini kopyalayabileceklerini söyleyen İmamoğlu, “Her projemizi hiç çekinmeden kopyalayabilirsiniz. Kendi projenizmiş gibi ballandıra ballandıra anlatabilirsiniz. Ama dünyaya bizim baktığımız gibi bakmadığınız sürece, bizim anlayışımızı kopyalayamadığınız sürece hiçbir sonuç alamazsınız” dedi.

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu ile başlayan ve İsrail’in verdiği cevap ile büyüyen Hamas-İsrail savaşında 194. gündeyiz. Gazze’de son yılların en büyük insani krizine dönüşen savaşta yeni bir ateşkes ihtimali ortaya çıktı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi uzay yolculuğunu tamamlandı. Uzayda 13 deney gerçekleştiren Gezeravcı ve beraberindeki üç astronot Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) TSİ ile bugün saat 15.20 civarında ayrıldı ve Dünya’ya yolculuğu başladı. Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya’ya dönüşü üç kez ertelendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.