Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti’nin Ankara adayı Meral Danış Beştaş, Antalya adayı Kemal Bülbül olacak

Medyascope’un DEM Parti üst düzey yetkililerinden aldığı bilgiye göre 9 Şubat’ta sadece o tarihe kadar kesinleşen belediye başkanlıkları açıklanacak. Sırrı Süreyya Önder’in adı İzmir adaylığı için DEM Parti içinde önerildi fakat henüz tartışılmadı. Hatay için Lütfü Savaş’ın adaylığı sürdüğü takdirde DEM Parti Hatay’dan aday çıkaracak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üst düzey yetkililerinden öğrendiğimiz bilgiye göre Ankara Büyükşehir Belediyesi için DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Antalya Büyükşehir Belediyesi için ise eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül aday gösterilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in adı İzmir adaylığı için DEM Parti içinde önerildi fakat henüz tartışılmadı.

DEM Parti adaylarının hepsi 9 Şubat’ta açıklanmayacak

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 4 Şubat Pazar günü yaptığı açıklamada 9 Şubat’a kadar bütün adaylarını açıklayacaklarını duyurmuştu. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de bugün (7 Şubat) TBMM’de yaptığı basın açıklamasında İstanbul adaylarını 9 Şubat’ta açıklayacaklarını söyledi. Medyascope’un öğrendiği bilgiye göre 9 Şubat’ta adayların hepsi açıklanmayacak. Parti’nin üzerinde çalıştığı ve 9 Şubat’a kadar kesinleşmiş olan 15-20 aday ismi açıklanacak.

İstanbul için bugüne kadar sadece Başak Demirtaş’ın adaylığı tartışıldı

Parti’nin 9 Şubat’ta aday ismi açıklayacağı yerler arasında Ankara ve Antalya da yer alacak. DEM Parti, Ankara Büyükşehir Belediyesi için DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş’ı, Antalya Büyükşehir Belediyesi için ise eski HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ü aday gösterecek. Öğrendiğimiz bilgiye göre Ankara’da eş başkanlık için Meral Danış Beştaş dışında başka bir isim henüz netleşmedi. Öte yandan DEM Parti’nin düne kadar ilgili kurul ve komisyonlarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Başak Demirtaş’la müzakere ettiği ve henüz İstanbul için başka bir ismin tartışılmadığı öğrenildi.

Lütfü Savaş’ın adaylığı çekilmezse DEM Parti Hatay’da aday çıkaracak

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesi tartışma yaratmıştı. Savaş’ın 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin Hatay ziyareti sırasında protesto edilmesi adaylığını yeniden tartışmalı hale getirdi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 7 Şubat’ta TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Hatay’da yeniden bir anket yapılarak sonuçlarına göre Savaş’ın adaylığının parti yetkili kurullarında gündeme geleceğini söyledi. CHP, Hatay için yeniden aday olarak açıkladığı Lütfü Savaş’ın adaylığını çekmediği takdirde DEM Parti’nin Hatay’da da aday çıkaracağı öğrenildi.

Sırrı Süreyya Önder’in ismi Parti içinde önerildi 

Öğrendiğimiz bilgiye göre İzmir adayı olacağı iddia edilen Sırrı Süreyya Önder’in ismi Parti içinde de önerildi ancak henüz tartışılmadı. DEM Parti İstanbul Milletvekili olan Önder TBMM’de de Başkanvekili görevini yürütüyor. Önder, 2014 yerel seçimlerinde HDP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş ve 412 bin 875 oy almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.