Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEM Parti İstanbul’da büyükşehir seçimine girme kararı aldı, aday henüz belli değil

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart Yerel Seçimleri’nde İstanbul’dan aday çıkaracak. Bolu’da Veli Saçılık’ın adaylığı kesinleşti, Antalya’da ise Kemal Bülbül’ün ismi öne çıktı.

DEM Parti MYK, Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında toplandı. Partinin İstanbul’dan aday çıkarıp çıkarmayacağı bugünkü (3 Şubat) MYK’nın gündemindeydi.

Toplantıdan çıkan karara göre DEM Parti İstanbul’da aday çıkaracak. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için yarışacak isimler henüz belli değil.

Bolu Büyükşehir Belediyesi için Veli Saçılık’ın yarışacağı kesinleşti.

Aday çıkarılacak iller arasında Antalya da yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için Kemal Bülbül’ün adı öne çıktı.

Edinilen bilgiye göre Ayşegül Doğan, 4 Şubat saat 14:00’te basın toplantısı düzenleyecek ve birçok kentte yarışacak adayların isimlerini açıklayacak.

Ayşegül Doğan sosyal medya hesabı X’ten MYK toplantısıyla ilgili şöyle yazdı:

“Yerel seçim gündemiyle toplanan Merkez Yürütme Kurulu’muz sürüyor. Elbette gündemimizdeki en önemli konulardan biri de İstanbul. Yarın saat 14:00’te İstanbul ve diğer kentlere ilişkin tutumumuzu genel merkezimizde açıklayacağız.”

Başak Demirtaş talip

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, parti ve halk uygun görürse İBB Başkanlığı için yarışacağını açıkladı. Başak Demirtaş partiye adaylık için başvuruda bulunmadı. Ancak partililer, Başak Demirtaş’ın bu açıklamasının, kendileri için başvuru niteliğinde olduğunu aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.