Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurtlar Sofrasında Kadınlar (28): CHP Giresun Dereli Belediye Başkan adayı Özlem Uzuner anlatıyor

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programı, yerel seçimlerde aday adayı olan kadın siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Dereli Belediye Başkan adayı Özlem Uzuner, proje ve vaatlerini anlattı.

CHP’nin Giresun Dereli Belediye Başkan Adayı Özlem Uzuner, uzun süre Sağlık Bakanlığı’nda hastane yöneticiliği yaptığını, geçmiş dönemlerde birçok sağlık kurumunda idari ve mali işler müdürü pozisyonunda çalıştığını söyledi.

Uzuner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Daire Başkanlığı’nda koordinatör olarak çalışırken 28. dönemde İstanbul’dan ikinci bölgeden aday adayı olduğunu belirtti. Uzuner, Dereli adaylığı için teklifin genel merkezden, il ve ilçe örgütünden geldiğini, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da kendisine destek verdiğini söyledi.

Dereli’de doğup büyüdüğünü söyleyen Uzuner, Dereli halkının değişim istediğini vurguladı. Tanınan bir aileden geldiğini ve AKP’li seçmenler tarafından da destek gördüğünü aktaran Uzuner, İstanbul’da çalıştığı dönemlerde de Derelilerle hiçbir zaman bağını koparmadığının altını çizdi.

Uzuner, Dereli’de kapalı kadın emeği pazarı kuracaklarını, kadın kooperatiflerini ve yöresel ürünleri ön plana çıkaracaklarını dile getirdi. Uzuner, Dereli’de ki kadınların en az asgari ücret kadar maaş kazanacağına dair hedefleri olduğunu da ekledi.

Derelie’ye gelen misafirlerin barınma sıkıntısı yaşadıklarını bunu da kent oteli yaparak çözmek istediklerini söyleyen Uzuner, Dereli’ye sosyal belediyeciliği getirmek istediğini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.