Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Komisyonu, Macaristan’ın AB hukukunu çiğnediğini iddia etti

Avrupa Komisyonu çarşamba (7 Şubat) yaptığı açıklamada Macaristan’ın AB ilkelerini çiğnediğini iddia ettikleri yasasına karşı ilk hukuki adımı atacaklarını duyurdu.

Avrupa Komisyonu, Macaristan parlamentosundan aralıkta geçen yasaya karşı ilk hukuki adımı atacaklarını duyurdu. Avrupa Komisyonu, Macaristan Başbakanı Viktor Orbán ve hükümetinin Avrupa Birliği (AB) hukukunu ve ilkelerini çiğnediğini iddia etti.

Macaristan parlamentosu aralıkta Macar halkının tüm aktivitelerini incelemeyi kolaylaştıran bir “egemenliği koruma ofisi” kurmayı öneren yasayı geçirdi. Yeni kurulan ofisin başkanının, Orbán’ın partisi Fidesz’le yakın ilişkisi bulunuyor.

Ofisin ilk icraatlerinden biri ise Macaristan istihbaratından Macar halkının tüm bilgilerini içeren dosyaları talep etmek olmuştu.

Avrupa Komisyonu, çarşamba (7 Şubat) günü yaptığı açıklamada Macaristan’a AB yasalarını çiğnediğini belirten bir mektup göndereceklerini açıkladı. Komisyon açıklamasında şunları söyledi:

“Komisyonumuz, Macaristan’ın birincil ve ikincil AB yasalarını çiğnediğini düşünüyor. Bu yüzden Macaristan’a gönderdiğimiz mektup aynı zamanda AB standartlarını da içeren bilgiler bulunduruyor.”

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.