Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurtlar Sofrasında Kadınlar (29): CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce anlatıyor

Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programı, yerel seçimlerde aday adayı olan kadın siyasetçileri ağırlamaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce adaylık sürecini, proje, vaatlerini anlattı.

CHP’nin 11 Ocak’ta açıkladığı yerel seçim adayları listesine göre Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Ayşe Ünlüce aday gösterildi. Böylece 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde 25 yıllık Yılmaz Büyükerşen dönemi sona erecek. CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce, “Kurtlar Sofrasında Kadınlar” programında Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu’nun konuğu oldu.

Türkiye’de her noktada kadınların bir “kurtlar sofrasında” olduğunu dile getiren Ünlüce, bu noktada kendini şanslı gördüğünü anlattı, “Adaylık sürecimin başından itibaren ve adaylığım kesinleştiğimden beri üç belediye başkanımız da inanılmaz destek oldu, bu çok önemli. ‘Kurtlar sofrası’ dediğimiz bir yerde böyle bir destek görmek çok kıymetli bir şey bence” dedi.

“Eskişehir’de bir kadın aday sevinçle karşılandı”

Ünlüce, Eskişehir’de kadınların çok aktif olduğunu dile getirdi ve kendisini Yılmaz Büyükerşen’le bir araya getiren süreci anlattı:

“Asıl mesleğim avukatlık, Eskişehir Barosu’na girdiğim andan itibaren aktif şekilde sivil toplumda çalıştım. Kadın Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptım baroda. Sonrasında büyükşehirle de yollarımız kesişti, Yılmaz Hoca’yla hem belediye öncesi süreçte hem de belediyeye geldikten sonraki dönemde pek çok ortak çalışmamız oldu. Birbirimizi çok iyi tanıma şansımız oldu.”

Adaylık sürecini değerlendiren Ünlüce, Büyükerşen’in zaman zaman aday olmak istemediğini söylediğini aktardı, “Büyükerşen, aslında bir kadın adayın Eskişehir’e çok yakışacağından bahsederdi ama şehirde bu konuda bir çok denge var, il başkanlığımız var, milletvekillerimiz var, merkezi ilçe belediye başkanlarımız var, büyükşehir belediye başkanımız var. Sonuçta konu bir şekilde değerlendirildi. Herkesin benim üzerimde mutabakata vardığı bir süreç yaşandı. Benim adımın çıktığı günden bugüne kadar da Eskişehir’de kadın aday çok büyük sevinçle karşılandı” diye konuştu.

“Yerelde yapılan iş, o şehre ibadet”

Şehirlere adil bir şekilde hizmet edilmesi gerektiğini dile getiren Ünlüce, “Eğer siz o şehri yönetirken, o şehirle ilgili projeleri üretirken, hayaller kurarken bunu siyasete kurban ederseniz, şehir bunu hisseder zaten. Seçildikten sonra herkesin başkanı olacaksınız. Size oy veren, vermeyen herkese hizmet götüreceksiniz. Dolayısıyla yerel yönetimlerdeki yapılan işin, biraz o şehre ibadet gibi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ünlüce, Türkiye’nin diğer şehirlerinin betonlaştığını, ruhunu kaybettiğini söyledi, Eskişehir’in ise bu noktada ayrıldığını belirtti:

“Eskişehir bu noktada 1999’da güzel bir başlangıçla, Yılmaz Hoca’yla hem kent kimliğini korudu, hem üzerine yeni bir sürü güzel hizmet ekledi, dönüşüm ekledi ve ben de bu dönüşümün önemli bir kısmında, sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmamla, belediyeyle birlikte yürüttüğümüz projelerle bir parçasıydım.”

“Önemli olan şehrin sorunlarıyla baş edecek donanıma sahip olabilmek”

Eskişehir’in problemleriyle ilgili konuşan Ünlüce, “Mükemmel bir şehir yoktur” dedi ve projelerini anlattı:

“Biz bu şehrin sorunlarını çözmekte gerçekten çok mahiriz. 25 yıllık bir tecrübemiz var. Sorunlar bitmez, mutlaka devam edecek, projeler de bitmez. Bizim bugüne kadar yürüttüğümüz projeler var, gelecekte yapacağımız projeler var. Bisiklet yollarımız var, elektrikli araca geçme gibi birtakım projelerimiz var. Kentsel dönüşümle ilgili yürüteceğimiz projeler var. Afete dirençli şehir yaratmakla ilgili çözümlerimiz var. Eskişehir biliyorsunuz, üniversiteler şehri. Yeni gençlik merkezlerimizi kazandıracağız, yeni yurtlarımızı şehrimize kazandıracağız. Yine Eskişehir’in az bilinen bir yönü; Eskişehir’de emekli de çok. Neredeyse nüfus dörtte biri. Onlar için de birçok projemiz var. Bunların hayata getireceği geçireceğiz. Dediğim gibi, önemli olan şehrin sorunlarıyla baş edecek bir donanıma sahip olabilmek.”

“Pek çok devlet kurumu sosyal yardım yapmaktan yatırım yapamaz hale gelecek”

“Eskişehir’de zenginler mi kazansın, yoksullar mı?” sözünün anlamını açıklayan Ünlüce, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik darboğaza değindi, sosyal yardımlarla yoksulluğun bitirileceğini söyledi. Ünlüce, “Biz bugün bu sorunları çözemezsek, bu sorunları çözecek şekilde bir siyasi irade ortaya koyamazsak, bu yoksulluk büyüdükçe pek çok devlet kurumu sosyal yardım yapmaktan yatırım yapamaz, halkına hizmet götüremez hale gelecek” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.