Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tour of Antalya 2024: Dördüncü etabın galibi Hartthijs de Vries – Davide Piganzoli genel klasman şampiyonu

Bisiklet sporunun ülkemizdeki önemli organizasyonlarından Tour of Antalya 2024’te dördüncü ve son etap geride kaldı. Antalya-Antalya arasında koşulan 183.9 kilometre uzunluğundaki dördüncü ve son etabını TDT-Unibet takımından Hartthijs de Vries kazandı. Polti Kometa takımından Davide Piganzoli ise genel klasman şampiyonu oldu.

Tour of Antalya 2024’ün Antalya-Antalya arasında koşulan 183.9 kilometre uzunluğundaki dördüncü ve son etabını TDT-Unibet takımından 27 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Hartthijs de Vries kazandı. Kaçış grubu ile son metrelerde yaptığı atakla galibiyete giden de Vries’in ardından, Alpecin-Deceuninck takımından 23 yaşındaki Belçikalı Fabio van den Bossche ikinci sırayı alırken, Q36.5 takımından 23 yaşındaki İtalyan bisikletçi Alessandro Fancellu üçüncü oldu.

De Vries’in galibiyete gittiği anlar:

Üçüncü etapta podyum ise böyle şekillendi:

Polti Kometa takımından 21 yaşındaki İtalyan bisikletçi Davide Piganzoli ise genel klasman şampiyonu oldu. 

Tırmanış klasmanında da Davide Piganzoli ilk sırayı alırken, sprint klasmanında ise ilk sırayı Polti Kometa takımından Giovanni Lonardi aldı. Beyond Antalya klasmanında TDT-Unibet takımından Hollandalı bisikletçi Hartthijs de Vries şampiyon oldu.

Dördüncü etabın profili:

Tour of Antalya 2024’ün dördüncü ve son etabı olan 183.9 kilometre uzunluğundaki Antalya-Antalya etabına saat 11.00’de start verildi. Yarışın ilk bölümünde kaçış denemeleri olsa da peloton tempo artırarak kaçışlara izin vermedi ve ilk 30 kilometre toplu geçildi. 40. kilometre geçilirken ise Lucas de Rossi (China Glory-Mentech Continental), Mauro Verwilt (Tarteletto-Isorex), Dominik Amann (Vorarlberg), Emir Uzun (Sakarya BB), Sebastien Niehues/Paul Wright’ın (Rembe Pro Cycling Team Sauerland) yer aldığı altı kişilik kaçış grubu oluştu. Altılı kaçış grubu peloton önündeki avantajı 41 saniye oldu. Etapta ilk saat geride kalırken, lider altılının peloton ile arasındaki fark 1 dakikanın üzerine çıktı.

57.4 kilometrede bulunan ara sprint kapısına da kaçıştaki lider altılı peloton ile arasındaki farkı açarak 2 dakikanın üzerinde bir avantajla girdi. Ara sprint kapısını ilk sırada geçen Tarteletto-Isorex takımından Belçikalı Mauro Verwilt maksimum puanı hanesine yazdırdı. China Glory-Mentech Continental’den Fransız Lucas de Rossi ikinci sırayı alırken, Vorarlberg takımından Avusturyalı Dominik Amann üçüncülüğü elde etti.

Sprint kapısının ardından 92.2. kilometrede bulunan tırmanış kapısına doğru kaçış grubu ilerlerken, peloton ile aradaki farkı da 2:30’a kadar çıkardı. Lider altılı 74. kilometreye gelirken, peloton ile farkı 2:55’e kadar çıkarsa da, temposunu artıran peloton farkı 1 dakikaya kadar çekmeyi başardı. Kaçış grubundan atağa kalkan Lucas de Rossi diğer beşliye karşı 30 saniyelik fark yakalamayı başardı. Ancak pelotonda artan iyice artan tempoyla birlikte tırmanış zirvesine yaklaşırken, hem lider hem de takip grubu peloton tarafından yakalandı. Pelotonun kalabalık şekilde girdiği tırmanış kapısında ise ilk sırayı alan isim VF Group-Bardiani CSF-Faizane takımından Alessandro Pinarello oldu ve maksimum puan olan 5 puanı hanesine yazdırdı. İkinci kategori tırmanış zirvesini ikinci sırada geçen genel klasman lideri Davide Piganzoli, Dağların Kralı klasmanında da elde ettiği 4 puan ile ilk sıraya yükseldi. 

Tırmanış zirvesinin ardından iniş bölümünde pelotonda bölünmeler meydana geldi. Bölünen iki grup arasında 26 saniyelik fark oluştu. Daha düzlük bölümde iki grup tekrar bir araya geldi. 115. kilometre geride kalırken, Fabio van den Bossche (Alpecin-Deceuninck), Halvor Dolven (Uno-X Mobility), Adne Holter (Uno-X Mobility), Alessandro Fancellu (Q36.5), Roland Thalman (Tudor), Hartthijs de Vries’den (TDT-Unibet) oluşan altı kişilik kaçış grubu oluştu. Kaçış grubunun peloton ile arasındaki fark 26 saniye.

120. kilometre de altı kişilik kaçış grubunun yaklaşık 1 dakikalık avantajı ile geçildi. Takip grubunun ardında ise 3 dakikalık bir başka grup daha bulunuyor. 122. kilometredeki Beyond Antalya kapısını TDT-Unibet’ten Hartthijs de Vries ilk sırada geçti. 

Beyond Antalya kapısının da geri kalmasıyla birlikte yarışta son bölüme altılı kaçış grubunun liderliğinde devam edildi. Son 30 kilometreye kaçış grubunun 1:55’lik üstünlüğü ile girildi. Lider grup son 10 kilometreye girerken, pelotonun tempoyu artırması ve kaçış grubunun da rüzgarın etkisiyle temposu kesildi ve fark 1:10’a kadar indi. Kaçıştaki lider altılı son 2 kilometre kapısından geçerken, peloton ile aradaki farkı 32 saniyeye kadar indi. Son bölümde de peloton aradaki farkı kapatmaya devam etse de, altılı kaçış grubu içerisinden TDT-Unibet takımından Hartthijs de Vries son metrelerdeki atağıyla etap galibiyetini elde etti. Alpecin-Deceuninck takımından Fabio van den Bossche ikinci sırayı alırken, Q36.5 takımından Alessandro Fancellu üçüncü oldu. Polti Kometa takımından Davide Piganzoli ise genel klasman şampiyonu oldu.

Dördüncü etapta ilk 10 sıra ise böyle şekillendi:

Genel klasmanda ilk 10 sıra ise böyle şekillendi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.