Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Yerlikaya duyurdu: Ruhsatsız silahlara ve silah kaçakçılarına yönelik operasyonda 1124 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslar ve silah kaçakçılarına yönelik “MERCEK-11” operasyonlarında toplam 998 silahın ele geçirildiğini ve 1124 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında ele geçirilen silahların 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek ve 164 ruhsatsız av tüfeği olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı açıklamada, “MERCEK-11” operasyonlarının dört gündür devam ettiğini belirterek, “Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız” dedi.

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Konya ve diğer illerde yürütülen operasyonlarda, ev, iş yeri ve yol aramalarında ruhsatsız silahlar yakalandı.

Operasyonda İstanbul’da 150 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, 195 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de 59 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi ve 69 şüpheli gözaltına alındı. Ankara’da 40 tabanca ele geçirilirken, 43 şüpheli gözaltına alındı. Konya’da ise 34 tabanca ele geçirilirken, 55 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve kahraman emniyetimizi tebrik ediyorum” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.