Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Kurum’a desteğini açıklayan Gelecek Partili Selim Temurci Göksel Göksu’ya konuştu: “Bize borç çıkarılmasından kurtulmak istiyoruz”

14 Mayıs Genel Seçimleri’nde “Altılı Masa” ittifakı ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden milletvekili seçilen Selim Temurci, ittifakın dağılmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı yarışında desteğini AKP adayı Murat Kurum’dan yana kullandığını söyledi ve bu sözleri CHP’de tepkiye neden oldu. Verdiği desteğin arkasında duran ve mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren Temurci, eleştirilere “Bana ‘Geldiniz, bizim listelerden girdiniz, her dediğimizi desteklemek zorundasınız’ şeklinde bir borç çıkarılmasından artık kurtulmak istiyoruz” cevabını verdi.

2015-2018’de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı yapan Selim Temurci, istifasının istenmesi üzerine partisinden ayrılmış ve Gelecek Partisi’nin kurucuları arasında yer almış, 14 Mayıs’ta CHP listelerinden aday gösterilip milletvekili seçilmiş bir siyasetçi. TV100’de “Kübra Par ile Farklı Açılar” programına konuk olan Selim Temurci, “Murat Kurum’un şansı mı daha yüksek, Ekrem İmamoğlu’nun mu?” sorusuna verdiği cevapla gündem oldu. “Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum” diyen Temurci, Medyascope’a konuştu.

CHP’yi değil CHP’nin İBB adayını eleştirdiğini ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı için en çok mücadele eden insanlardan biri olduğunu söyleyen Temurci, CHP listelerinden milletvekili seçilip AKP adayı Murat Kurum’a destek vermesi ile ilgili eleştirilere sert yanıt verdi.

“Bana sürekli borç çıkarılmasından kurtulmak istiyoruz”

Kılıçdaroğlu’nun Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile gizli protokol imzalamasını hatırlatan Temurci, kendisine CHP listesinden milletvekili seçilmesi nedeniyle borç çıkarılmasından artık kurtulmak istediğini söyledi:

“Özgür Özel’in seçim sonrası bizlere yönelik söyledikleri, Millet İttifakı’nın topyekûn dağılması ama özelde Gelecek Partililer olarak bize söylenen bu cümleler… ‘CHP’den seçildiniz, nasıl böyle bir siyasi tavır ortaya koyarsanız’ cümlesini önce CHP’de bunu bize karşı yapanların düşünmesi gerekiyor. CHP örgütünün de ‘Biz işbirliği yaptığımız insanları nasıl gizli protokolle kandırırız’ diye düşünmesi, sorması lazım. Biz bağımsız bir siyasi partiyiz, bir işbirliği yaptık, o işbirliği bitti, özgürüz. Ben Selim Temurci olarak yeminimi Gelecek Partisi adına yaptım. Dolayısıyla bana ‘Geldiniz, bizim listelerden girdiniz, bizim her dediğimizi desteklemek zorundasınız’ şeklinde bir borç çıkarılmasından da artık kurtulmak istiyoruz.”

“Benim yaklaşımım kişi bazlı bir şey değil”

Selim Temurci, katıldığı programdaki sözlerine gerekçe olarak da İstanbul’un son beş yıllık performansını iyi bulmadığını gösterdi, İstanbul’un kavga edilerek yönetilecek bir şehir olmadığını söyledi.

İmamoğlu’nun İstanbul için hayata geçirilmek istenilen projelere hükümetin ket vurduğu sözlerinin aksine, Selim Temurci merkezi hükümet ile yerel yönetim arasındaki mevcut durumu “kavga” olarak niteledi:

“Benim yaklaşımım kişi bazlı bir şey değil. Ben performansta ciddi bir sorun görüyorum çünkü gerçekten Ekrem Bey partiyle mi uğraşacak, cumhurbaşkanı mı olacak, cumhurbaşkanı yardımcısı mı olacak? Bu meselelerle geçti bizim dört-beş yılımız. Önce İstanbul’a hizmet edip daha sonra Türkiye hayali varsa onu ancak ondan sonra gerçekleştirecek bir anlayışla İstanbul ayağa kalkar. Türkiye’de seçim sonrası belki bu söylediklerimizi tekrar bir masaya yatırmamızda fayda var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.