Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Liberya’da ilk kez bir kadın, savunma bakanı oldu

Batı Afrika ülkesi Liberya’da Devlet Başkanı Boakai, Savunma Bakanlığı’na Tuğgeneral Geraldine George’u atadı. Böylece ülkede ilk kez bir kadın, savunma sakanı olarak atandı.

Batı Afrika ülkesi Liberya’ya ilk kez kadın savunma bakanı atandı.

Liberya Devlet Başkanı Joseph Boakai, emekli Tuğgeneral Geraldine George’u Liberya Savunma Bakanı olarak atadı. Böylece Liberya’da ilk kez bir kadın, savunma bakanı oldu.

George, Liberya’daki iç savaşın ardından 2006’da orduya katıldı. Son altı aydır Genel Kurmay Başkanlığı Yardımcılığı görevini üstlenen George, şimdi ülkenin ilk kadın savunma bakanı oldu.

Boakai, başkanlık görevine başladığında George’u, Savunma Bakanlığı’nda idareden sorumlu yardımcı olarak atamıştı. Eski Liberya Savunma Bakanı Charles Johnson III., askerlerin eşlerinin başlattığı protestolar sonrası istifa edince Boakai, George’u savunma bakanı olarak atama kararı aldı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.